avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imobil propriu divort copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imobil propriu divort copil minor

Bună seara, dacă un soț deține un imobil propriu achiziționat înainte de căsătorie iar pe parcursul căsniciei apare și un copil dar la un moment dat intervine un divorț, soția și minorul mai au vreun drept la locuința soțului? Dar în cazul în care imobilul ar fi fost pe numele părinților soțului? Sunt interesat de aceste 2 situații.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2022
ionutmcinjau, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul nu are drept, decât atunci când nu o mai fi părintele în viața.
Soția nu are niciun drept pentru ca bunul este propriu al soțului.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In ambele ipoteze sotia nu are niciun drept asupra imobilului. La randul sau nici copilul nu are decat un drept de mostenire (in ipoteza in care imobilul ar fi al parintelui sau). Minorul ar putea locui in acest imobil daca s ar stabili locuinta lui la tata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Auzeam niste cazuri in care tu ca proprietar esti evacuat din propria locuinta pentru ca sotia cu copilul sa aiba unde sta, ori sunt doar mituri..?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate acest lucru cand este vorba de ordinul de protectie unde sotul agresor poate fi evacuat chiar si din propriul imobil, insa este o masura temporara pentru max 6 luni. Nu se atribuie definitiv imobilul spre folosinta sotiei si copilului.
E un amestec de legende urbane cu informat partial adevarate referitoare la ordinul de.protectie cand se poate dispune evacuarea agresorului pe o perioada determinata chiar daca e proprietar.

Alte discuții în legătură

Drepturi dupa deces, familie divortata dragosman dragosman Buna ziua Va prezint un caz foarte delicat Propietar apartament,nevazator,divortat,decedat luna aceasta.In casa a locuit cu fosta sotie,copilul sotiei in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, m-am stabilit în alt oraș, în urma căsătoriei ... LEODOR LEODOR Bună ziua, M-am stabilit în alt oraș, în urma căsătoriei cu sotia mea din alta localitate, care are un apartament bun propriu..Suntem casatoriti de ... (vezi toată discuția)
Notificare in baza art. 1039 din cpc - evacuarea voluntara din domiciliu Claudia_Stoian Claudia_Stoian Buna ziua, Va rog din suflet sa ma ajutati sa inteleg notificarea pe care am primit-o din partea sotului meu. Suntem casatoriti de 5 ani. Inaninte cu o ... (vezi toată discuția)