avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis incepator
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis incepator

Am 4 luni de cand am permisul de conducere si mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada de 90 de zile. Intrebarea mea este daca pot da testul pentru redobandire sau nu am decat sa astept expirarea celor 90 de zile
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:00, 24 Ianuarie 2022
Nu ati spus pentru ce fapta ati fost sanctionat cu 90 de zile suspendare.
Nu puteti da oricum de reducere, dar puteti fi obligat sa sustineti acel test, pentru a nu vi se prelungi suspendarea.
Articolul 104 din OUG 195/2002
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație;
b) a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei.
......................
Articolul 106^1
(1) Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susține, în mod obligatoriu, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie stabilită prin procesul-verbal de constatare a contravenției, un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, atunci când suspendarea a fost aplicată pentru:
a) conducerea sub influența băuturilor alcoolice;
b) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale.
.........................
(3) Perioadele de suspendare a exercitării dreptului de a conduce prevăzute la alin. (1) și (2) se prelungesc, de drept, fără vreo altă formalitate, cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaștere a regulilor de circulație sau nu se prezintă pentru susținerea acestuia până la expirarea perioadei de suspendare.
[ link extern ]
pentru depasirea limitei de viteza pe autostrada am fost sanctionat, peste 50km/h
Rămâneți, după cum cred că ați observat, cu cele 90 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă sunt plecat în străinătate și nu pot preda permisul ... ionica.taslovan17@gmail.com ionica.taslovan17@gmail.com Dacă sunt plecat în străinătate și nu pot preda permisul de conducere, în urma unei hotărâri judecătorești definitive, pe ce perioadă mi se v-a ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața am și eu o întrebare mi s-a suspendat carnetul ... tolea mioara tolea mioara Bună dimineața am și eu o întrebare mi s-a suspendat carnetul de conducere pe două luni pentru neacordare de proprietate cu accident fără victime doar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg ... Teofil56 Teofil56 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg 1391/2006 pentru depunerea cererii de reducere a perioadei de suspendare a permisului auto ... (vezi toată discuția)