avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doreste ca unul dintre cei 3 copii sa nu il ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doreste ca unul dintre cei 3 copii sa nu il mosteneasca. Poate ...

Doreste ca unul dintre cei 3 copii sa nu il mosteneasca. Poate face acest lucru?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:02, 27 Ianuarie 2022
nu, dar poate face in asa fel incat sa nu aiba ce mosteni.
Corect! Pentru ca feciorul sa nu aiba ce mosteni inseamna ca parintele nu se recasatoreste, nu are nimic pe numele sau?
ce treaba are cu recasatorirea ?
Ca sa nu aiba ce mosteni e suficient ca parintele sa nu mai aiba nimic in proprietate la data decesului sau, el putand instraina din timpul vietii tot ce are.
atentie si catre cine instraineaza ca in dorinta sa de a dezmosteni pe unul dintre copii, risca sa ramana sa doarma sub pod.
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmostenire _persoană_anonimă _persoană_anonimă Bună ziua! Eu cât si fratele meu nu ne înțelegem prea bine cu părinții iar ei doresc sa ne dezmostenească, se poate acest lucru ? Adica noi nu avem ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, suntem căsătoriți de 40 de ani ,avem proprietate ... Cosrody@ yahoo.com Cosrody@ yahoo.com Bună ziua, suntem căsătoriți de 40 de ani ,avem proprietate personală, doi copii,și dorim la moștenire să nu aibă acces nici unul dintre copii.Se ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire copii nicochris35 nicochris35 Tatal poate dezmosteni copiii? Suntem 3 frati si la rugămintea mamei noastre care din motive obiective a vrut sa se separe de tatal nostru,, am ajutat o sa ... (vezi toată discuția)