avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Avem probleme cu zgomotele,zarva creata de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Avem probleme cu zgomotele,zarva creata de o cofetărie ...

Buna ziua,
Avem probleme cu zgomotele,zarva creata de o cofetărie + laborator situate la parterul blocului(malaxor f.vechi zgomotos, dimineți încă de la ora 6 bătut pe mese, tavi trântite, răzuite, cuptoare cu alarma, etc), noi locuind la et 1.
1..Ce am putea face?
2.Exista OBLIGATIVITATEA deținerii laboratorului a unui ACORD SCRIS al proprietarilor(vecinilor) pt a desfășura și activitate de laborator(producție), nu doar comercializare? Pt sali de jocuri exista, Așa ni s-a spus, dar nu am date oficiale.
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:24, 26 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ssizati opfcial serviciul din primarie care a emis autorizatia d efunctionare,comisariatul garzii de mediu
Daca spatiul se afla la parterul imobilului de locuit in comun si a fost prevazut din proiect ,nu este necesar acordul veconilor pentru desfasurare activitati
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza DJSP (pentru disconfortul creat de zgomot si vibratii care influenteaza starea dvs. de sanatate) in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Puteti notifica detinatorul laboratorului in scris, cu nr. de inregistrare/ data, ca in termen de ... (stabiliti un timp rezonabil) sa ia masuri pentru antifonarea laboratorului si/ sau sa inlocuiasca echpamentele tehnice care produc zgomot si vibratii care deranjeaza. Mentionati ca dupa expirarea termenului respectiv veti deschide actiune in instanta si veti solicita daune materiale si/ sau daune morale.
Merci pt răspuns.Nu am înțeles exact ideea cu spațiul(trebuia precizat în proiect de la început?, Presupun că nu au modificat, de câțiva ani au închiriat pt laborator, înainte a fost reparatii incaltaminte
Merci pt răspuns. Trebuia de la început prevăzut spațiul în proiect? Nu prea cred că au modificat, blocul e din 1973, înainte a fost reparatii încălțăminte și de câțiva ani au închiriat pt laborator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind vorba de schimbarea destinatiei, din atelier de reparatii in laborator, la acordarea autorizatiei de ctie. (au fost necesare modificari, cu siguranta) si la acordarea autorizatiei de functionare era necesar avizul asociatiei de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce institutie ma pot adresa pt a reclama zgomote la sala fitnes? pref0022 pref0022 Buna ziua. Referitor la sala de fitnes, as avea o problema si anume: sala de fitnes se afla la parterul blocului, din cate stiu are autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc de 2 ani intr un bloc in vecinatatea unui ... Criscez Criscez Buna ziua, locuiesc de 2 ani intr un bloc in vecinatatea unui laborator de cofetarie care detine cateva coolere care sunt montate cumva de vin lipite de ... (vezi toată discuția)