avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Intrebarea mea este despre parasirea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Intrebarea mea este despre parasirea teritoriului ...

Buna ziua.
Intrebarea mea este despre parasirea teritoriului tarii de catre un minor insotit de o terta persoana in cadrul unui proiect scolar numit :PROIECT EUROPEAN ERASMUS PLUS, NUEVAS TECHNOLOGIAS, NUEVOS MUNDOS.
Nelamurirea este legata de faptul catre noi parintii trebuie sa dam la notar o declaratie privind acordul parintilor pentru iesirea din tara a minorului insotit de o terta persoana., Sotul nu lucreaza in tara. Am vorbit cu cei de la politia de frontiera Otopeni . Si mi s-a comunicat ca in cazul minorilor care se deplaseaza in strainatate pentru studii si concursuri oficiale, este necesar acordul unuia din parinti. In acest sens insotitorul trebuie sa prezinte la controlul de frontiera documente doveditoare privind participarea minorului la studii dau concursuri oficiale in strainatate, emise de institutia organizatoare din care sa rezulte perioada si statul in care se vor desfasura studiile sau concursurile oficiale. Pentru siguranta noastra si a minorului , sotul a fost la un notar pe teritoriul Germaniei si a dat aceasta declaratie acolo, pe care am tradus-o si legalizat-o aici in Romania. Avem de asemenea invitatia oferita de de institutia care organizeaza aceast schimb de studii, din Spania.
Puteti sa-mi spuneti daca este in regula si daca copilul nostru poate parasi tara.
Multumesc
Simona Bucur
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 11:47, 25 Ianuarie 2022
Asa cum ati spus, avand acordul si celuilalt parinte nu aveti de ce sa va faceti griji in privinta posibilitatii participarii cipilului la acele studii. Important ca documentele sa fie in perioada de valabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare...fetita trebuie sa participe la un interviu pentru ... gheorghemonica80 gheorghemonica80 intrebare...fetita trebuie sa participe la un interviu pentru o bursa erasmus...in cazul in care ia interviul....trebuie sa plece in grecia...pentru o ... (vezi toată discuția)
Mobilitate in strainatate / parinte plecat aero aero Buna! Eu trebuie sa plec intr-un proiect european Leonardo Da Vinci in Germania si am o problema: unul din parinti e plecat in italia. Stiu ca pentru a iesi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am un băiat de 12 ani, care practica inot de performanta ... Alina Lupu Alina Lupu Bună ziua! Am un băiat de 12 ani, care practica inot de performanta și trebuie sa plece într-un cantonament în Bulgaria. Problema este ca tatăl este ... (vezi toată discuția)