avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog respectuos sa ma ajutati cu un raspuns la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog respectuos sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea stare ...

Va rog respectuos sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea stare de fapt: sotia prietenului meu a decedat. Ei au o fata, plecata peste hotare. Prietenul meu are lasat de catre sotia sa, un testamant olograf prin care este instituit legatar universal al acesteia.
A mers cu toate actele la Notar. Acesta a solicitat ca fata sa trimita procura autentificata la ambasada din tara unde se gaseste (a dat si un model de procura succesorala). Desi este la mare distanta de ambasada, fata a trimis in tara Procura succesorala autentificata la ambasada, prin care il imputerniceste pe tatal sau sa o reprezinte cu depline puteri in vederea dezbaterii succesiunii mamei sale..
Desi in procura spune ca tatal ei poate face orice cereri si declaratii, notarul mai cere o declaratie a fetei, autentificata tot la ambasada aflata la mare distanta, prin care fata sa spuna ca nu contesta testamentul olograf si ca solicita reductiunea acestuia (reductiune ceruta si de tatal ei !!).
Deoarece fata nu mai poate merge pana la ambasada, exista o alta cale de a rezolva problema. Ma gandesc la o expertiza grafologica, o declaratie olografa a fetei, autentificata la un notar din tara unde traieste aceasta, sau poate chiar nu este necesara o astfel de declaratie ??!!
Cel mai recent răspuns: DUNIC , utilizator 08:11, 31 Ianuarie 2022
Va multumesc foarte mult pentru .
ca fica sa nu contesta testamentul si solicita reductiunea !!

daca solicita reductiunea inseamna ca de faoot nu e de acord cu testamentul
Va multumesc pentru atentia acordata intrebarii mele. La notariat se pune problema validarii testamentului olograf (stiu ca sunt niste articole in legea notarilor !!) . Problema reductiunii este stabilita de tatal fetei, de acord cu fica sa. Casa care este la masa partajabila va ramane fetei oricum (este singurul copil !!). Tatal fetei fiind foarte bolnav, vrea sa poata trimite legal sulta catre fica sa (cat mai traieste !!)
daca tot vor sa se dezbata cf legii mostenirea, de ce s-au mai dus cu testamentul? sa se complice.
Nu stiu sa raspund la aceasta intrebare !! Dar, banuiesc, ca este o masura de prevedere pentru eventuale testamente facute anterior !! Inca o data, eu nu pot decat sa fac presupuneri !!

Alte discuții în legătură

Testament autentic - potential mostenitor in strainatate misupatrik misupatrik Va salut! Imi puteti spune va rog ce se intimpla daca sotia are testament (teren) de la tatal ei, iar sora ei locuieste in strainatate. Nu este vorba sa nu ... (vezi toată discuția)
Testament buhum buhum doresc sa -mi fac testament ,ce anume trebuie sa fac? dupa moartea mea se poate ataca testamentul ..doresc sa las casa copiilor chiar daca sotul ar fi in viata (vezi toată discuția)
Testamentul olograf vs testamentul autentic fdanila fdanila Intre un testament holograf si unul la notar exista diferente ca atacabilitate in justitie sau sunt egale ?Daca unul e mai inatacabil decit celalalt care ... (vezi toată discuția)