avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Bună ziua! Va deranjez și eu cu o întrebare. Am ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Bună ziua! Va deranjez și eu cu o întrebare. Am moștenit ...

Bună ziua!
Va deranjez și eu cu o întrebare.
Am moștenit o casă la curte (terenul are 400mp) terenul fiind cumpărat de părinți în 1948 cu acte notariale și cu specificația "teren de casă".

Din motive financiare părinții au început construcția în 1958 și prin contribuții proprii au terminat-o în 1960. Casa a fost construită fără autorizație de construcție care nu știu dacă era obligatorie ținând cont de faptul că era specificat ca teren de casă.

În 1960 părinții au înscris trenul și casa la circa financiară privind numărul poștal. De atunci a fost achitat anual impozitul pe teren și casă până în prezent.

Problema s-a ivit când am dorit să o vând și m-am lovit de lipsa autorizației de construcție care conform noilor legi se bere printre alte acte.

Întrebarea mea este ce acte, demersuri sunt necesare pentru a obține această autorizație și unde trebuie să mă adresez, ținând cont de vechimea casei (62 ani).
Menționez că există cadastru și intabulare, reveleu, pentru casă și teren și impozitele sunt plătite la zi.

O a doua întrebare ar fi dacă doresc să o repar, renovez sau consolidez îmi trebuie alte acte? Și unde trebuie să mă adresez.

Mulțumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

extinderea casa pe baza de autorizatie de renovare mihaiBoldor mihaiBoldor doresc sa fac extinderea pe verticala a unei case batranesti care se afla pe un teren ce in CF are doar 248mp desi terenul este mai mare( diferenta pana la ... (vezi toată discuția)
Probleme intabulare -cadastru raduanaceramicart raduanaceramicart In anul 1948 bunicul meu a cumparat un teren in suprafata de 208 m2 prin act notarial .La cateva luni a mai cumparat o fasie de 32mp in continuarea terenului ... (vezi toată discuția)
Cadastru, intabulare smile_506 smile_506 Am de facut cartea funciara pe un teren si o casa mostenita, veche din 1960. Cand a fost dat terenul a fost dat cu obligatia de a construi in maxim 6 ani, ... (vezi toată discuția)