avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar penal clasat prin ordonanta a prim-procuror Buna ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar penal clasat prin ordonanta a prim-procuror Buna ziua S ...

Dosar penal clasat prin ordonanta a prim-procuror
Buna ziua
S a intamplat ca un dosar penal care a fost deschis pentru distrugere in totalitate a unei suprafete de vita de vie ( 0,07Ha ) , procurorul care a instrumentat cazul , a emis ( decis ) ordonanta de clasare a dosarului pe motiv ca nu a existat intentie ( ! ) ci doar o greseala ! ?
Din dosar lipseste declaratia , procesul verbal care s a dat la fata locului in prezenta echipajului de politie sosit in urma apelului de urgenta 112 , unde s a constatat aceasta distrugere .
In timpul procesului care a avut loc o singura data , judecatorul de caz nu a tinut cont ca am prezentat un document cu numarul de inregistrare a acestor inscrisuri precum si un document de la STS ( am prezentat si un CD cu convorbirea care a avut loc , acesta nu a fost acceptat ) si a respins plangerea ca nefondata in baza art. 341 alin.6 litera ( a ) CPP si mentine solutia de clasare si obliga paratul in baza art. 275 alin. 2 CPP , la plata unei sume ce reprezinta cheltuieli de judecata .
Document : Incheiere finala ( dezinvestire ).
Am marea rugaminte , un raspuns la urmatoarele intrebari :
1. A procedat corect , legal , judecatorul ca nu a tinut cont ca din dosar lipsesc aceste inscrisuri ?
2 .Se poate face ceva in acest caz tinand cont ca judecatorul a dat respectiva solutie ?
Cel mai recent răspuns: sorin.damian , utilizator 08:52, 3 Februarie 2022
3 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Justitia in Romania nu judeca DREPTATEA ea judeca LEGI. Deduceti ce munca a facut legislativul, daca atunci cind este constatat indubitabil un prejudiciu esti trimis aiurea sa deschizi un alt proces civil.
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2022
sorin.damian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac? aurel2015 aurel2015 Am avut o plangere la judecatorie impotriva unei solutii de neurmarire/netrimitere in judecata, emisa de procurorul de caz si mentinuta de prim procuror, ... (vezi toată discuția)
Clasare plângere penală Martonze Martonze Am făcut o plângere penală împotriva unei judecătoare, pentru neglijenţă în serviciu şi fals intelectual, fiindcă a încălcat cel puţin 7 ... (vezi toată discuția)
Are procurorul obligația de a cere judecătorului anularea unor acte când constată falsuri în înscrisuri oficiale? soparla62 soparla62 INTRBARE : Cand procurorul constata falsuri in inscrisuri oficiale dar faptele sunt prescrise are acesta obligatia sa ceara judecatorului de camera ... (vezi toată discuția)