avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum poate o bunică să revendice dreptul de posesie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum poate o bunică să revendice dreptul de posesie?

Cum poate o bunică să revendice dreptul de posesie?


O bunică și fiica acesteia au moștenit un teren de 4.000 mp, în anii '80.
Este vorba de o moștenire testamentară, în indiviziune și părți egale, mai exact în devălmășie.
Au dezbătut succesiunea la vremea respectivă și au primit certificat de moștenitor, dar au rămas în aceeași indiviziune și părți egale, terenul fiind în spatele curții. La scurt timp au venit comuniștii, au confiscat terenul și au construit blocuri.

Fiica a decedat într-un accident de mașină la jumătatea anului 1991, Au apucat însă să facă cerere în baza legii 18/1991 pentru reconstituirea dreptului de proprietate, au primit cei 4000 mp în altă zonă, în apropiere. De atunci bunica are posesie continuă a terenului, pe care l-a îngrijit, l-a recoltat și a avut grijă de buna gospodărire a lui. A plătit impozit.

Fiica decedată are un fiu, nepotul bunicii, care, imediat după moartea mamei a avut probleme deosebite cu legea, fiind condamnat pentru omor la 25 ani de închisoare.

Timp de 31 de ani acest fiu nu s-a interesat de teren, nu a contribuit cu nimic la gospodărirea lui. Acum dorește drepturi după mama lui decedată.

Fiind moștenire testamentară, are drept la posesia acestui teren după atâția ani de pasivitate? Presupunem că dreptul de moștenitor îl are.

Cum poate proceda bunica pentru a stăpâni de drept întregul teren? Noi am citit câte ceva pe internet despre acțiune posesorie, uzucapiune, acțiune în revendicare, dar nu știm sigur...

Mulțumim!

Alte discuții în legătură

Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Alexandreevici Alexandreevici Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Bună ziua! Tată și fiu moștenesc în baza unui testament de la un bunic ... (vezi toată discuția)
Instrainare drept coproprietar mostenitor cf. titlu de proprietate emis in baza legii 18/1991 zawitzky zawitzky Titlul de proprietate emis (abia) in anul 2002 in baza legii 18/1991, avandul ca autor pe tatal meu decedat in anul 1982 si ca mostenitori pe subsemnatul, pe ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate, neclaritati vulpys vulpys buna seara,strabunicii mei sunt decedati,strabunicul a detinut un teren de 5 ha extra si 2000 mp intra,a fost improprietarit dupa razboi,avand 5 copii,la ... (vezi toată discuția)