avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Plângere penală SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Plângere penală SSM

1. Pot să fac plingere penală împotriva persoanelor, angajați, responsabil securitatea muncii, responsabil condiții de muncă și medic DSP, că nu au ținut cont de ce au găsit la locul de muncă atunci când au venit să inspecteze pentru acordarea bolii profesionale.
2. Cum combatem o întreprindere care "mituieste." prin sponsorizări indirecte prin diferite ONG-uri instituții ale statului?
Vă rog, fiți cât se poate de serioși.
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2022
cornili, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:08, 1 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Este dreptul dvs. sa depuneti plangere penala. Pentru ca actiunea sa fie acceptata aveti nevoie de dovezi certe - documente.
Trebuie sa stiti ca DJSP pentru suspiciune de boala poefesionala este sesizata prin intocmirea unui formular BP1 de catre medicul care are o suspiciune ca exista conditii care pot duce la o BP. DJSP face cercetare la fata locului si daca suspiciunea se verifica va intocmi formularul BP2 prin care se declara BP, angajatorul inregistreaza BP si completeaza formularul FIAM.
Pentru informatii utile studiati HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, art.149-174. Gasiti actul normativ pe internet.
2. Puteti sesiza politia, in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Aveti nevoie de dovezi certe - documente (acte de plata, traseul sonsorizarilor, benficiari, etc.) , pentru ca sesizarea sa nu se intoarca impotriva dvs. drept calomnie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa fiam ContSters493469 ContSters493469 Am beneficiat de 273 de zile se concediu medical.La revenirea din concediu,trebuia completata de catre angajator, fisa FIAM? (vezi toată discuția)
Buna ziua,mama mea are niște probleme de sănătate și a obținut ... MacarieSilvia MacarieSilvia Buna ziua,mama mea are niște probleme de sănătate și a obținut diagnostic profesional,dar la locul de munca nu i au dat boala profesională,ma puteți ... (vezi toată discuția)
Concediu medical peste 90 de zile. Bilboreanu Bilboreanu Buna ziua.Cate zile de concediu medical am dreptul pe an?Cine prelungeste dupa 90 de zile?Ce trebuie sa fac ptr pensie de boala. daca m am imbolnavit la ... (vezi toată discuția)