avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fisa FIAM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fisa FIAM

Am beneficiat de 273 de zile se concediu medical.La revenirea din concediu,trebuia completata de catre angajator, fisa FIAM?
Ultima modificare: Luni, 13 August 2018
ContSters493469, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:41, 15 August 2018
Buna dimineata. Poate va ajuta raspunsurile de aici
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Am citit. Multumesc .Nu prea ma ajuta. Nu inteleg ..fisa se intocmeste numai pentru accident de munca? La mine este suspiciune de boala profesionala.Inteleg ca fisa se intocmeste dupa expirarea concediului medical ,nu imediat la producerea unui accident..
Ultima modificare: Luni, 13 August 2018
ContSters493469, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru suspiciune de boala profesionala nu se intocmeste formularul FIAM.
FIAM se intocmeste numai pentru AM.
Pentru suspiciune de BP se intocmeste formularul BP1 de catre medicul care constata suspiciunea. Directia judeteana de sanatate publica cerceteaza printr-un medic specialist de medicina muncii, evenimentul produs si daca sunt indeplinite conditiile legale se intocmeste PV de cercetare BP si formularul BP2 pentru declarare boala profesionala.
In baza formularului BP2 se inregistreaza BP de catre angajator si in Registrul national al bolilor profesionale.
Victima trebuie sa primeasca prin grija angajatorului care inregistreaza BP, procesul verbal de cercetare BP si formularul BP2.
In cazul unei intoxicatii acute profesionale se declara, se cerceteaza si se inregistreaza atat ca boala profesionala, cat si ca accident de munca.
Multumesc mult pentru raspuns,eu am inteles si totul este ok. Problema la mine este ca medicul de medicina muncii ,la presiunea conducerii firmei,nu a vrut sa-mi intocmeasca formularul BP1.. Asadar nu am reusit sa ajung nici la DSP pentru cercetare si intocmirea PV. nici nu s-a ajuns in faza de intocmire a formularului BP2 .Practic conducerea firmei a incercat si a reusit ,deocamdata,sa stopeze si sa musamalizeze aceasta procedura. Nu stiu ce solutie am in continuare pentru a rezolva aceasta problema.
Ultima modificare: Luni, 13 August 2018
ContSters493469, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formularul BP1 se intocmeste de orice medic la care ajunge pacientul si care are o suspiciune de boala profesionala! Deci si mediul dumneavoastra de familie poate intocmi BP1 daca va considera necesar acest lucru !

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate Nelll Nelll Se considera boala profesionala artrita,cauzata in urma unui accident de munca? (vezi toată discuția)
Boli profesionale Adrian ciochina Adrian ciochina 1. Hernia de disc este considerată boala profesionala? 2. Am fost diagnosticat cu Hernie de disc, am fost internat 14 zile pentru tratament fără ameliorari ... (vezi toată discuția)
Anexa 22 - tabel cu bolile profesionale cu declarare obligatorie Adrian Blanaru Adrian Blanaru Buna ziua, Anexa 22 - Tabel cu bolile profesionale cu declarare obligatorie - L 319 Resp. SSM are atributii cu privire la situatia prevazuta la Anexa ... (vezi toată discuția)