avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Salut! Sunt angajat și am fost diagnosticat cu ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Salut! Sunt angajat și am fost diagnosticat cu sifilis. Medicul ...

Salut! Sunt angajat și am fost diagnosticat cu sifilis) . Medicul sau DSP va înștiința angajatorul de problema mea de sănătate?
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2022
Dani94, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:29, 3 Februarie 2022
DJSP anunta medicul de familie care urmareste pacientul in timpul tratamentului. Medicul de familie colaboreaza cu medicul specialist de medicina muncii.
Diagnosticul se poate regasi in dosarul medical al lucratorului care este tinut la cabinetul medicului specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale. Actioneaza confidentialitatea privind afectiunile medicale ale lucratorului/ pacientului.
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor, mentioneaza:
-art. 44 Medicul specialist de medicina muncii şi medicul de familie al lucrătorului se vor informa reciproc şi operativ referitor la apariţia unor modificări în starea de sănătate a lucrătorului.
-art. 45 Pentru protecţia sănătăţii comunitare, în cazul sectoarelor cu riscuri (alimentar, zootehnic, farmaceutic, aprovizionare cu apă potabilă, servicii către populaţie, cazare colectivă, piscine, salubritate etc.), examenele medicale la angajare, periodic, la reluarea muncii se pot completa cu examinările specifice.
Medicul specialist de medicina muncii are obligatia legala de a reanaliza fisa de aptitudine a lucratorului la aparitia unei afectiuni medicale noi, nementionata in dosarul medical al lucratorului., imediat ce afla de afectiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am si eu o nelamurire: in cazul in care dr. de m.m., ... Tudor Vasilescu Tudor Vasilescu Buna ziua, am si eu o nelamurire: In cazul in care dr. de M.M., te trimite la un alt medic specialist, in vedera finalizarii Fisei de aptitudine a unui ... (vezi toată discuția)
Fisa medicina muncii/aptitudine markomarius1 markomarius1 Buna ziua, Am dori sa intreb si sper sa si primesc un raspuns la niste nelamuri legate de contractul individual de munca: -exista posibilitatea intocmirii ... (vezi toată discuția)