avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua, am si eu o nelamurire: In cazul in care dr. ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua, am si eu o nelamurire: In cazul in care dr. de M.M., ...

Buna ziua, am si eu o nelamurire:
In cazul in care dr. de M.M., te trimite la un alt medic specialist, in vedera finalizarii Fisei de aptitudine a unui angajat, costul consultatiei medicului specialist, de cine este suportata: de angajat sau angajator ?
Cel mai recent răspuns: Tudor Vasilescu , utilizator 09:51, 26 Noiembrie 2021
Eu cred ca de asigurarea medicala a angajatului, daca merge la consult "la stat" sau de angajator, "la privat"..
In lege, H.G. 355/2007, scrie ca angajatorul este obligat sa asigure fondurile pentru efectuarea serviciilor de medicina muncii ( examenul medical la angajare, periodic...).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Costul este suportat integral de catre angajator prin contractul de prestari servicii medicale incheiat cu medicul specialist de medicina muncii. Eventuale costuri se deconteaza prin medicul care da trimiterea din contractul incheiat cu angajatorul.
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor mentioneaza:
-art. 16 (6^1) Medicul de medicina muncii poate solicita medicului de familie adeverinţă/ scrisoare medicală care să ateste starea de sănătate a viitorului angajat.
-art. 22 f) la indicaţia medicului de medicina muncii, pentru stabilirea incompatibilităţilor medicale cu riscurile profesionale evaluate, examenul medical periodic poate cuprinde investigaţii şi/sau examene medicale de
specialitate suplimentare celor prevăzute în anexa nr. 1.
-art. 45 Pentru protecţia sănătăţii comunitare, în cazul sectoarelor cu riscuri (alimentar, zootehnic, farmaceutic, aprovizionare cu apă potabilă, servicii către populaţie, cazare colectivă, piscine, salubritate etc.), examenele medicale la angajare, periodic, la reluarea muncii se pot completa cu examinările specifice sectorului de activitate, la indicaţia medicului specialist de medicina muncii.
-anexa 1 pct.4 b) medicul de medicina muncii poate solicita, dacă consideră necesar, pentru confirmarea unui diagnostic, examenul unui medic de altă specialitate, dar decizia de aptitudine în muncă îi aparţine în totalitate;
Medicul de medicina muncii da trimitere pentru medici specialisti aflati in contract cu casele de asigurari de sanatate.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2021
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Va multumesc pentru raspuns, domnule Popa Gheorghe !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut! sunt angajat și am fost diagnosticat cu sifilis. medicul ... Dani94 Dani94 Salut! Sunt angajat și am fost diagnosticat cu sifilis) . Medicul sau DSP va înștiința angajatorul de problema mea de sănătate? (vezi toată discuția)
Fisa de aptitudine -vanzatori alejjandra alejjandra Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In cazul unei societati comerciale care are ca si angajati doar 2 vanzatori pt produse alimentare, este necesar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu o informatie. la societatea ... Pedrros Pedrros Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. La societatea la care lucrez, avem un angajat a carui stare de sanatate este precara si se degradeaza pe zi ... (vezi toată discuția)