avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu victime

Bună ziua! Vinerea trecută am avut un accident rutier cu victime. Într-o curbă la dreapta din cauza carosabilului mașina mea a derapat și am intrat în coliziune cu alt autoturism. Eu mai eram cu 2 persoane în mașină iar în celalalta mașină era doar șoferul. Toți 3 au fost transportați la spital, dar nimeni nu a rămas internat. În procesul verbal s-a scris că nu am adaptat viteza la condițiile de drum. Zilele trecute am fost din nou la poliție să le cer numărul celuilalt șofer pentru a rezolva cu el, iar polițista de acolo mi-a spus că nu poate să mi-l dea și că poate să dureze și 1 an de zile procesul, iar eu nu știu ce trebuie să fac. Merge folosita asigurarea mea pentru a despagubii victima? Mă puteți îndruma ce să fac mai departe? Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2022
Cristian2666, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 19:29, 5 Februarie 2022
Daca evenimentul rutier s-a produs din vina dv toate daunele, atat materiale cat si morale, vor fi platite de compania de asigurari unde dv detineati o polita rca valabila la data producerii accidentului. Dv NU trebuie sa platiti nici dauna celuilalt sofer nici despagubirile pentru victime
Chiar dacă cei de la poliție mi-au spus că o să dureze cel puțin 1 an de zile? Trebuie să-mi angajez vreun avocat sau ceva? Momentan mi-au luat permisul și mi-au dat dovadă, iar la fiecare 30 zile trebuie să merg să o reînnoiesc. Se poate face ceva pentru a urgenta cazul și a-l ajuta și pe cel care a fost victima să-și repare mașina mai repede? Mulțumesc pentru răspuns!
Dumneavoastră puteți da victimelor, care vor o copie de pe polița RCA, ca ei să poată deschide dosar de dăuna la societatea de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatie pe contrasens si provocare accident fara coliziune directa Daniel944 Daniel944 Buna ziua! Acum cateva zile circulam regulamentar pe un drum judetean si, iesind dintr-o curba, am observat o duba care venea din sens opus pe banda ei de ... (vezi toată discuția)
Accident cu masina altuia si vinovat necunoscut dark_Daemon dark_Daemon Buna ziua ma numesc lucian.Am avut un accident cu maisna unui prieten(care era in dreapta).Accidentul s-a intamplat intr-o curba deosebit de periculoasa.Un ... (vezi toată discuția)
Accident ucidere din culpa danutz969 danutz969 Buna ziua.Ce se poate intampla in cazul meu?Am avut un accident rutier,masina condusa de mine a derapat intr-o curba,carosabilul fiind umed,masina era dotata ... (vezi toată discuția)