avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Camera preliminara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Camera preliminara

Buna ziua! Apar cu un dosar in care obiectul apare inselaciune, și mai apoi încă un dosar /A1, in care obiectul este mențiuni ……camera preliminara. Am primit și o Înștiințare sa merg sa ridic documentele procedurale. Despre ce poate fi vorba?
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2022
ioana1272@, utilizator
Cel mai recent răspuns: ioana1272@ , utilizator 18:17, 9 Noiembrie 2022
~ Conținut șters la cerere ~


Voinea Liviu a scris:

Este procedura preliminara in care sa verifica legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor procesuale de către organele de urmărire penală.
Cel mai probabil se va dispune inceperea judecatii.
Totusi,pentru infractiunea de inselaciune exista si posibilitatea impacarii.
Angajati un avocat.

Situația sta in felul următor: eu am înapoiat banii doamnei, sunt dovezi clare ca doamna a depus plângere la politie când eu inapoiasem deja banii dânsei, sunt dovezi in acest sens, iar domnul polițist a spus ca procuratura cu siguranța va da clasare. Este o poveste din anul 2017. Este posibil ca judecătorul din camera preliminara sa încheie înainte de a ajunge sa ne judecam?
~ Conținut șters la cerere ~
Cred ca nu ati inteles exact in ce stadiu sunteti si care este obiectul procedurii camerei preliminre unde se verifica, după trimiterea în judecată, competenţa şi legalitatea sesizării instanţei, precum şi verificarea legalităţii administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală.
In acest stadiu, instanta va comunica rechizitoriul si va aduce la cunoştinţă obiectul procedurii în camera preliminară, dreptul de a va angaja un apărător şi termenul în care, de la data comunicării, puteti formula în scris cereri şi excepţii cu privire la legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Termenul este stabilit de către judecătorul de cameră preliminară, în funcţie de complexitatea şi particularităţile cauzei, dar nu poate fi mai scurt de 20 de zile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2022
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat


Voinea Liviu a scris:

Consultanta nu se poate acorda pe forum,ci doar
in regim de confidentialitate avocat-client.
Sunt mai multe lucruri de luat in calcul.
Cea mai mare greseala a multora este sa aiba impresia ca dl politist este avocatul lor.
Sau ca dl politist stie ce va dispune procurorul...
Ca si in cazul dvs....

Când e cazul sa contactez un avocat? Când primesc decizia judecătorului? Nu am mers sa ridic încă actele! Am găsit in posta doua înștiințări de înmânare a documentelor: una de la procuratura și una de la judecătorie. Abia săptămâna viitoare le pot ridica

Alte discuții în legătură

Judecatorul de camera preliminara MariusDecebal MariusDecebal Judecatorul de camera preliminara in afara atribuţiilor pe care le exercită legat de legalitatea actelor si probelor are si atribuţii legate de verificarea ... (vezi toată discuția)
Accident ucidere din culpa al3xn01 al3xn01 Buna ziua si Hristos a inviat !!! Sunt cercetat intr-un dosar cu ucidere din culpa in care sunt inculpat pe data de 28 februarie a fost trimis la camera ... (vezi toată discuția)
Camera preliminara ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.In legatura cu un procesul penal.Am fost azi la judecatorie iar dosarul se discuta la camera preliminara (confirmare redeschiderea urmaririi ... (vezi toată discuția)