avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pentru produs achizitionat in UE ?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pentru produs achizitionat in UE ?

Buna ziua,

Urmeaza sa primesc un colet din Statele Unite. Este vorba de un laptop, care a fost achizitionat in UK si trimis in Statele Unite. Am factura acestuia, cumparat in UK.
Acum persoana care l-a transportat in Statele Unite doreste sa mi-l trimita in Ro, dar cei de la DHL/vama imi spun ca trebuie platita TVA la valoarea acestuia, pentru ca indiferent de unde a fost cumparat, vine din Statele Unite.
Este valid acest lucru ? Nu mi se pare logic...

Astept raspunsurile voastre.
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 00:37, 26 August 2014
da, se plateste tva in vama. In mod normal firma din UK trebuia sa se ocupe de asta...
La toate coletele, peste 10eur, se plateste tva, daca vin din afara UE.
Daca valoare depaseste 150, este posibil sa platiti si vama.
Factura din UK este pe numele dvs?

DHL are o procedura standard, taxeaza la valoarea declarata de expeditor sau va cer documente, dovezi legate de valoare, extrase cont...etc.
Pentru ce valoare va cer tva?
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2014
AvTudor_com, utilizator
Cred ca ati inteles gresit intrebarea utilizatorului. Eu, unul am inteles ca e luat din UK apoi o persoana fizica l-a transportat in USA ca bagaj personal. Acum il trimite inapoi dar nu il expedieaza ca un produs nou ci ca unul folosit nu este o livrare de bunuri.

Se plateste TVA in vama pentru orice expediere sau doar pentru livrari de bunuri?



Sunt urmatoaele 2 variante:

1- daca facura de cumparare din UK este pe numele lui @ in2ition ... chiar dacavine din SUA...cu factura respectiva demonstreaza ca este produs achizitionat din UE si nu plateste decat transportul daca nu a fost deja platit.

2-daca factura de achizitie este pe alt nume si nu pe numele lui atunci ...plateste TVA la intrarea in tara pe valoarea declarata de catre expeditor.
@MarianBratu, intr-adevar, asta era nedumerirea mea.
Intrucat factura nu era emisa pe numele meu, am platit taxe vamale (tva la valoarea declarata a bunului).

Va multumesc mult pentru timpul acordat!

Alte discuții în legătură

Cantitate comerciala.vama Buburuze Buburuze Buna seara! Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste ... (vezi toată discuția)
Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale colete uk-ro pentru persoane fizice CHANEL CHANEL O persoana din UK trimite un colet cu haine - cadou -catre o persoana din Romania -e vorba de 5 piese de imbracaminte pentru uz personal -asta ca sa nu se ... (vezi toată discuția)