avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie prin adaugare venituri cu caracter ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie prin adaugare venituri cu caracter variabil

Buna ziua
Am obtinut de la angajator adeverinta cu veniturile cu caracter variabil din perioada 1983-2001 care nu au fost luate in calcul la stabilirea punctajului pentru pensie. Angajatorul nu mi a eliberat o astfel de adeverinta la data intocmirii dosarului de pensie. Intrebarea este: ma pot duce cu adeverinta si cu cererea de recalculare direct la casa de pensii sau imi trebuie obligatoriu hotarare judecatoreasca. Intreb deoarece exista o hotatare a ICJC din data de 11.10.2021 care stabileste ca veniturile cu caracter variabil, acord, global, sambete si duminici, ore suplimentare, prime, etc pentru care s a platit CAS trebuiesc luate in calcul la stabilirea pensiei, in spiritul principiului contributivitatii.
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2022
romeo bratu, utilizator
Cel mai recent răspuns: romeo bratu , utilizator 23:26, 7 Februarie 2022
Prima data depuneti cerere de recalculare insotita da un cupon de pensie si o copie C,I.Dupa ce primiti decizia de respingere o contestati in instanta(tribunalul de domiciliu).Deciziile ICCJ sunt obligatorii doar pentru instante, nu si pentru casele .locale de pensii.
OK, multumesc, asta este calea, aveti dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in instanta ptr. sporuri incluse in pensie adina26red adina26red Cum pot face rost de un model de actiune in instanta ptr. includerea sporurilor(acord global cu statut permanent) in calcularea pensiei?Am primit de la Casa de ... (vezi toată discuția)
Pensie cadru didactic universitar dorelbaiu dorelbaiu Va rog, daca poate cineva sa ma lamureasca asupra urmatorei probleme: Am lucrat cadru didactic universitar in U.P.B. Pensia calculata in baza legii ... (vezi toată discuția)
Intreprinderea refuza eliberarea adeverintelor de venit cu sporuri variabile. romeo bratu romeo bratu Am solicitat intreprinderii unde am lucrat eliberarea adeverintelor care sa ateste sumele lunare incasate de catre mine ca sporuri de lucru in zilele de ... (vezi toată discuția)