avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Va salut. Daca cineva care este angajat la o companie, ...
Discuție deschisă în Executare silită

Va salut. Daca cineva care este angajat la o companie, cu carte ...

Va salut. Daca cineva care este angajat la o companie, cu carte de munca si are mai multe popriri ( Amenzi, credit, imprumuturi etc.) cit la suta din salariu trebuie sa achite lunar din salariu. Cine trebuie sa faca mentiunea catre creditori ca persoana respectiva are mai multe popriri. ( Va fac cunoscut ca persoana este casatorita si are in intretinere un copil de 5 luni.)
Cel mai recent răspuns: Gabriel Alionte , Consilier juridic 10:44, 8 Februarie 2022
Buna ziua,
Art. 789 din Codul de Procedura Civila, prevede urmatoarele: "În cazul în care sunt înfiinţate mai multe popriri şi sumele pentru care s-a dispus înfiinţarea popririi depăşesc suma urmăribilă din veniturile debitorului, terţul poprit, în termenul prevăzut la art. 787 alin. (1) ( 5 zile), va reţine şi va consemna suma urmăribilă, înştiinţându-i pe executorii judecătoreşti care au înfiinţat popririle, dispoziţiile art. 654 aplicându-se în mod corespunzător.

Art.169. alin.4 din Codul Muncii prevede ca: "Reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net".
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2022
Gabriel Alionte, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire gavry gavry Va rog sa imi cum procedez in urmatoarea situatie.Daca un salariat are poprire, i se retine 1/3 din salar dar nu a terminat de platit suma respectiva si ... (vezi toată discuția)
Retineri din salar natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua, am o intrebare... am un angajat cu un venit net de 1559 lei pana acum platea pensie alimentara 25% din venit net dar azi ia mai venit o poprire pe ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)