avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Handicap grav cu asistent personal. Am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Handicap grav cu asistent personal. Am ...

Am o sora cu dementa si handicap grav cu asistent personal. Am optat pentru indemnizatie de insotitor. Ulterior am reusit sa o internez la Boli paleative - Bolnavi cronici de la Spitalul Socola din Iasi. Daca spitalizarea dureaza mai mult de o luna mai am dreptul la indemnizatia de handicap si la cea de insotitor?
Cel mai recent răspuns: Murariu Nicolae , utilizator 07:08, 10 Februarie 2022
Nu,
Plata acestor prestatii sociale se suspenda in temeiul art. 58 alin. (6) lit a) din legea nr. 448/2006
(6) Nu pot beneficia de prevederile alin. (4) (-indemnizatie si buget complementar):
a) adulții cu handicap îngrijiți și protejați în centre rezidențiale publice, cu excepția centrului de tip respiro, ori în alte tipuri de instituții rezidențiale publice cu caracter social sau medico-social, în care se asigură întreținere completă din partea autorității administrației publice pe o perioadă mai mare de o lună;
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile persoane cu handicap gr 3 Mariana Laura Mariana Laura Buna ziua! va rog daca imi puteti spune ce drepturi au persoanele cu handicap gr 3. Multumesc. (vezi toată discuția)
Drept la munca adytz_1979 adytz_1979 Buna ziua, O persoana detine certificat de handicap gradul 1 permanent,nerevizuibil si conform legislatiei in vigoare are dreptul si primeste indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie handicap climescumarian climescumarian buna ziua, in ce baza pot incheia suspendarea sau incetarea unei indemnizatii de handicap daca cel care se ocupa de persoana a depus o cerere de incheierea a ... (vezi toată discuția)