avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecini needucati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecini needucati

buna ziua .pe scara in care locuiesc am cativa vecini certati fie cu respectarea curateniei pe scara blocului si in jurul acestuia,fie cu linistea si respectarea unui program decent de odihna al celorlalti locatari.as dori sa stiu care sunt legile care prevad ce sanctiuni primesc ce-i care incalca aceste norme minime de civilizatie.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 19:41, 13 Ianuarie 2010
gabi_br.ro a scris:

buna ziua .pe scara in care locuiesc am cativa vecini certati fie cu respectarea curateniei pe scara blocului si in jurul acestuia,fie cu linistea si respectarea unui program decent de odihna al celorlalti locatari.as dori sa stiu care sunt legile care prevad ce sanctiuni primesc ce-i care incalca aceste norme minime de civilizatie.

Buna ziua,
Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de încãlcarea unor norme de convietuire socialã, a ordinii si linistii publice,
art.2 pct.29 - tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice situate in imobile cu destinatia de locuinte sau in imediata vecinatate a acestora.

Cu stima,
In afara de cele mentionate de dl Marcov,cred ca ar fi necesar sa discutati cu presedintele asociatiei de locatari,cu ceilalti colocatari si sa convoace o sedinta in care ,cu asentimentul tuturor locatarilor, sa se ia niste masuri interioare,cu privire la ordine si disciplina.
In privinta nerespectarii timpului de odihna puteti sa contactati si politistul de proximitate.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2010
Armenteros, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore de liniste petrudaniel petrudaniel Buna ziua! Este adevarat ca nu pot asculta niciodata muzica la sistemul meu de home-audio? Legea mentioneaza ca doar tulburarea prin zgomote se sanctioneaza in ... (vezi toată discuția)
Reguli de convietuire damaschin1962 damaschin1962 Va rog sa imi spuneti daca reguile de convietuire la bloc(ore intre care se pastreaza linistea obligatoriu, utilizare spatiul comun, utilizare lift, etc.) ... (vezi toată discuția)
Ore de liniste la bloc ikoltac ikoltac Care sunt reglementările cele mai recente privind orele de liniste la bloc și care sunt orele între care trebuie respectata ... (vezi toată discuția)