avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna! Are dreptul o firma sa imi dezvaluie fisa ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna! Are dreptul o firma sa imi dezvaluie fisa medicala care ...

Buna! Are dreptul o firma sa imi dezvaluie fisa medicala care a fost ceruta pentru a incheia contractul de colaborare? In primul rand, mi-au trimis sa semnez un document in care se specifica ca eu am cerut punerea pe pauza a contractului timp de o luna (ceea ce eu nu am facut, ei au decis asta), iar motiviul pentru care nu vor sa im incheie contractul este ca au cerut parerea unui medic (medicul nu este specialist si nu mi s-a cerut acordul in privinta dezvaluirii datelor), iar acesta a zis ca diagnosticul meu poate fi considerat ca investigatie (in conditiile in care in scrisoarea medicasa este trecut diagnostic, nu investigatie). Cum ar trebui sa procedez? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ellie_black , utilizator 13:12, 12 Februarie 2022
Buna ziua,
Despre ce este vb. mai exact ca nu prea inteleg?
Singurul care poate spune daca sunteti sau nu apt/a de munca este medicul de medicina muncii.
Acesta va poate trimite la anumite consultatii daca considera asta.

Legat de fisa medicala... aveti articolele de mai jos

Art. 21 din Legea 46/2003
Toate informațiile privind starea pacientului, rezultatele investigațiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidențiale chiar și după decesul acestuia.
Articolul 22
Informațiile cu caracter confidențial pot fi furnizate numai în cazul în care pacientul își dă consimțământul explicit sau dacă legea o cere în mod expres.
Nu e vorba de un contract de munca, ci de un contract de prestari servicii (un curs online pe care il urmez). Am facut cerere de incetare a contractului din motive medicale. Mi s-a cerut scrisoare medicala cu diagnosticul, iar ei au respins scrisoarea medicala pe motivul amintit mai sus (ca un alt medic ar fi contestat diagnosticul meu). Ar trebui sa cer sa mi se prezinte un document scris de la medicul respectiv cu contestarea diagnosticului? (in felul acesta as avea dovada concludenta cum ca au furnizat datele confidentiale).
Nu inteleg de ce este nevoie de o scrisoare medicala pentru intreruperea unui contract pentru un curs online pe care presupun ca il platiti dvs.
Daca ati platit integral cursul, renuntati singur la bani si la curs. Depuneti scrisoare in acest sens.
In contractul de urmare curs trebuie sa existe mentiuni legate de conditiile de renuntare la un moment dat. Prevederea este accesibila pentru cazul in care platiti cursul esalonat.
Cand ati incheiat contractul pentru curs v-a cerut scrisoare medicala cu starea dvs. de sanatate ? Daca da, ar fi interesant de stiut ce fel de curs online urmati.
Da, plata cursului este esalonata si in contract e prevazut ca pot incheia contractul in primele 15 zile de la inceperea cursului (care au trecut demult, nimeni nu incheie un curs in 15 zile) sau din motive justificate (iar starea de sanatate e un motiv justificat).
Nu, nu mi s-a cerut scrisoare medicala la inceput, dar mi-au cerut scrisoarea medicala cu diagnostic ca dovada ca sa imi poata incheia contractul. Ce pot face in cazul in care nu vor sa mi-l incheie? Si ce drept au ei sa im dezvaluie informatiile medicale altor parti si sa imi respinga cererea de incheiere avand dovada medicala?
Nu sunt jurist dar daca aceasta fisa nu a fost o cerinta la inscriere nu ar trebui sa nici la renuntarea la contract.
Vedeti ce clauze contine contractul legate de incheierea contractului sau apelati la un avocat care sa le studieze si sa va spuna exact despre ce este vb.

Si legat de fisa... aveti articolele de mai sus...

Am vazut aici cazuri in care rudele nu au avut acces la fisa medicala a persoanei decedata pentru ca aceasta nu si-a exprimat acordul in timpul vietii...

Alte discuții în legătură

Eliberare copie fisa medic familie ContSters68307 ContSters68307 Buna ziua, Am solicitat medicului de familie a fiului meu minor o copie dupa fisa lui medicala (avem asigurare privata de sanatate si asteptam acordul de ... (vezi toată discuția)
Confidentialitatea datelor privind diagnosticul vreau sa stiu ... xtreme07 xtreme07 confidentialitatea datelor privind diagnosticul vreau sa stiu daca un doctor de aceasi specialitate care are contract cu casa de sanatate, poate sa-mi vada ... (vezi toată discuția)
Decadere drept martor leonardy44 leonardy44 Buna ziua! poate fi decazut din proba cu martor,un martor care are internare la sectia psihiatrie-diagnostic depresia? (vezi toată discuția)