avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua . Pe proprietatea mea am un stâlp de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua . Pe proprietatea mea am un stâlp de la care sunt ...

Bună ziua .
Pe proprietatea mea am un stâlp de la care sunt racordată la energie electrică .
Stâlpul este cumpărat de mine ,este amplasat pe proprietatea mea ...nu este cedat,subînchiriat ..etc
Recent ..un vecin la trei case distanță "m-a anunțat" că se va racorda de la stâlp și că va avea montat contor pe stâlpul aflat pe proprietatea mea .
Cum este posibil așa ceva ? Va citi indexul pătrunzând ilegal în curtea mea ?
Vreau să aflu cum se poate așa ceva .....ca o companie de electricitate să îți pătrundă pe proprietate ?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Diana2022 , utilizator 17:14, 10 Februarie 2022
pentru conectarea la curent a vecinului, veti fi despagubit (justa despagubire), fiindca distribuitorul va prelua infrastructura cf Legii energiei. daca e posibil tehnic (stalpul e pe marginea proprietatii), exista inclusiv posibilitatea sa fiti expropriat cu suprafata necesara trecerii stalpului in utilitate publica.
Chiar dacă stâlpul este in mijlocul curții ?
...Și atunci ce rost mai are să fii proprietar ? Oricine poate face orice pe terenul tău fără ca măcar să fii întrebat ?
Și uite așa ajungem la "făcut dreptate cu toporul" ...pentru că pe proprietatea mea ... fără acordul meu ..nu va intra nimeni niciodată ...
nu pot decat sa fac trimitere la Constitutie, in principal la art. 44 si 136. toporul va apartine... dar mai intai e bine sa intrebati si distribuitorul
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2022
adriandimitriu, utilizator
Vât mulțumesc pentru răspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stalp de energie electrica, furt eok11 eok11 Pentru a avea curent, Enel ne-a obligat in 2012 ca pe cheltuiala noastra sa tragem o teava de curent pe sub sosea, caci stalpul era vizavi. Am facut, am platit ... (vezi toată discuția)
Trasnet cu daune. din vina cui? ContSters220737 ContSters220737 Buna seara.Duminica 7 iulie dupa masa,in timpul unei furtuni sa produs o descarcare electrica(trasnet) in reteaua stradala de joasa tensiune,propagandu-se pe ... (vezi toată discuția)
Contorul electric al vecinului pe proprietatea mea conial conial as dori sa aflu cum pot scapa de prezenta unui contor \'\'strain\'\' de pe proprietatea mea?precizez ca mie mi s a impus amplasarea contorului propriu la ... (vezi toată discuția)