avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept mostenire stranepot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept mostenire stranepot

Buna ziua,

Daca stie cineva sa ma ajute la o intrebare...

Am un titlu de proprietate pe numele strabunicului meu pe care nu s-a facut niciodata spargerea/succesiunea (sunt 3 parti cu drept pe terenurile arabile din titlurile respective, fiecare si-a muncit/arendat terenurile pe vorbe pana acum).

Inteleg ca s-a dat o lege noua care spune ca au drepturi la mostenire doar copiii si nepotii titularului de pe titlu?

Intreb pentru ca titularul (strabunicu) a decedat, la fel si fiul si nepotul acestuia. Eu practic as fi a 4-a parte (strabunic - titular TP/bunic/tata/eu) si din cate inteleg nu ma mai incadrez pentru mostenire legala... este adevarat?

Aveti idee de asa o lege/hotarare?
1) Ce judecata? este vorba de o notificare de la avocat pentru a rezolva amiabil... nu e nicio judecata momentan... eu ma refeream strict la a ignora acea notificare de la avocat prin care mi se cere sa ma prezint la cabinetul avocatului pentru a rezolva amiabil.
2) Nu este un cadrul legal in care sa se prezinta un procent (%) de drept? Din raspunsul dvs inteleg ca tine de bunul plac al judecatorului? pretentiile mele sunt de 50% din bunurile de pe acel titlu... asa mi se pare normal
1. Urmează și judecata. Cuvintele "avocat" si "citatie", ce va spun?
2. Scopul acestor demersuri este tocmai ieșirea din indiviziune și sistarea stării de coproprietate. Care 50% din tot?
Unchiul își vrea partea lui, fără sa mai depindă și fără sa mai fie coproprietar împreună cu dvs.
Dvs va veți primi lotul, în funcție de ceea ce solicitați si în funcție de ce scrieți în întâmpinare.
Dacă nu depuneți un minimum de efort și nu manifestați câtuși de puțin interes, sa nu va așteptați ca lucrurile sa se finalizeze neapărat în favoarea dvs. Va decide judecătorul si pentru dvs. Instanta trebuie sa se pronunțe asupra cererii formulate de unchi.
Iar dacă unchiul solicit dezbaterea succesiunii și partajul, se va face partajul. Veți primi bun/bunuri sau sulta, nu procent.
Dacă sunteți la 200 km, angajați un avocat din zona, care sa va reprezinte.
diablow777 a scris:

... fiecare si-a muncit/arendat terenurile pe vorbe pana acum.

Așa. Și nu vreți să puneți vorbele astea/starea de fapt în acord cu starea de drept?
Că asta înseamnă, până la urmă, un partaj - să aflați/stabiliți de unde și până unde ține (se întinde) terenul fiecăruia dintre copartajanți. Nu vreți să deveniți proprietar exclusiv asupra unui anume lot? Vă place la grămadă? Atunci ...ignorați.
Dar de împărțit, tot se va împărți. De instanță, dacă nu reușiți să ajungeți la un partaj prin bună învoială.
Și este o vorbă: o înțelegere strâmbă e mai bună decât o judecată dreaptă.
Nu vă place că ați fost invitat într-o zi de miercuri? Ați încercat să discutați și, amiabil, s-o mutați într-o marți?
Oricum, cel mai bine ar fi să angajați un avocat. (care să urmărească interesele dvs. și în negociere, dar și în „bătălie” dacă va fi cazul).

Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2022
romascanu, moderator
Nu, nu imi place la gramada, dar nu imi place nici sa fiu sunat prin sedinte si sa fiu amenintat cu instante etc pentru simplul fapt ca 2 generatii inaintea mea nu au fost in stare sa rezolve aceasta situatie iar acum eu sa fiu cel presat prin diverse modalitati.

Eu nici macar nu stiu ce terenuri sunt alea si unde sunt pozitionate....

Sunt multe aspecte (extrem de frustrante pentru mine) pe care nu le-am prezentat mai sus, am incercat sa fiu scurt si la obiect, daca le-ati cunoaste atunci probabil ati intelege de ce "imi place la gramada".

Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren acaparat... gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul a avut o curte cu o suprafata de cca.2500 mp.care a fost anterior a tatalui sau (strabunicul meu). Dupa decesul strabunicului (strabunica ... (vezi toată discuția)
Trecerea pe titlul de proprietate ca mostenitor ion73 ion73 Va rog sa imi spuneti pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru trecerea pe titlul de proprietate al carui titular este bunicul meu, decedat din 1983, titlul ... (vezi toată discuția)
Desființare titlu proprietate cu mostenitori decedati diablow777 diablow777 Buna ziua, vin catre dvs cu rugamintea de a ma indruma pe problema de mai jos. Problema este legate de un titlu de proprietate (terenuri arabile) al ... (vezi toată discuția)