avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Expirare flotant -pe perioada starii de alerta, ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Expirare flotant -pe perioada starii de alerta, conform Legii ...

Expirare flotant
-pe perioada starii de alerta, conform Legii 55/2020, valabilitatea documentelor eliberate de institutii si autoritati publice se prelungeste . Este valabil si pentru viza de flotant?
Va intreb asta pentru ca de la Evidenta persoanelor mi s-a spus ca pentru viza de flotant nu se aplica , ca au niste norme interne venite cred de la Minister, si viza de flotant expira pe perioada starii de alerta si trebuie reînnoit. Oare aceste norme interne nu sunt opozabile legii ?Intreb acest lucru deoarece mi s-a comunicat de o alta institutie a statului anularea unui abonament de parcare pe motiv ca am flotantul expirat.
Cel mai recent răspuns: VASYLAS , utilizator 18:13, 13 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,conform legii 55/2020 se prelungește valabilitatea actelor de identitate,pe perioada stării de alertă și 90 zile după ridicarea acesteia.Viza de reședință se aplică pe actul de identitate valabil și perioada valabilității acesteia nu se prelungește odată cu valabilitatea actului de identitate.În perioada la care facem referire(stare de alertă) se poate aplica viza de reședință și pe actul expirat dar nu poate avea o valabilitate mai mare de 90 zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare flotant -pe perioada starii de alerta, conform legii ... adina rus adina rus Expirare flotant -pe perioada starii de alerta, conform Legii 55/2020, valabilitatea documentelor eliberate de institutii si autoritati publice se prelungeste ... (vezi toată discuția)
Valabilitate documente pe stare de alerta stiu ca pe perioada starii de alerta, conform legii ... adina rus adina rus Buna seara, Stiu ca pe perioada starii de alerta, conform Legii 55/2020, valabilitatea documentelor eliberate de institutii si autoritati publice se ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant expirata! dumitruRO dumitruRO Buna seara! Am viza de flotant expirata din luna august 2021. In 15 martie 2022 am primit sanctiune contraventionala pentru ca nu mi-am actualizat datele ... (vezi toată discuția)