avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Viza de flotant expirata!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Viza de flotant expirata!

Buna seara!
Am viza de flotant expirata din luna august 2021.
In 15 martie 2022 am primit sanctiune contraventionala pentru ca nu mi-am actualizat datele (viza de flotant) si in care se specifica ca locuiesc fara forme legale.
As dori sa fac contestatie la P.V.
Care credeti ca sunt sansele ca procesul verbal sa fie anulat?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 05:21, 16 Martie 2022
Bună ziua,

Șansele sunt de 100%. Valabilitatea vizelor de reședință expirate pe timpul stării de alertă se menține până la încetarea ei și încă 90 de zile după aceea. Cum starea de alertă a încetat pe 8 martie, viza dvs. e valabilă până pe 6 iunie.

Legea 55/2020
Art. 4
(5) Valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări.

Citiți acest articol, o să vă lămuriți:
www.avocatnet.ro/articol_571...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare flotant -pe perioada starii de alerta, conform legii ... adina rus adina rus Expirare flotant -pe perioada starii de alerta, conform Legii 55/2020, valabilitatea documentelor eliberate de institutii si autoritati publice se prelungeste ... (vezi toată discuția)
Valabilitate permis auto după încetarea stării de alertă radufl radufl Conform legii nr. 55/2020, valabilitatea permisului auto s-a menținut pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la ... (vezi toată discuția)