avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

buna seara. daca dupa un an de somaj mi se face o angajare pe o perioada det de 3 luni, dupa aceste 3 luni pot beneficia de somaj in continuare, avind in vedere ca anterior am o vechime in munca de 19 ani plus anul de somaj? multumesc anticipat de raspuns. daca raspunsul este afirmativ, as dori sa aflu si monitorul ofical pentru a dovedi aceasta .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:46, 13 Ianuarie 2010
Dupa un an de somaj, pentru a beneficia din nou de somaj trebuie sa lucrezi 12 luni pentru a face un stagiu de 12 luni lucrate in ultimele 24.
Art. 34. - (1) Somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
b) nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat indemnizatia de somaj;
c) nu indeplinesc conditiile de pensionare, conform legii;
d) sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au avut ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate.


Daca in timpul somajului te angajaezi pentru 3 luni, somajul se suspenda si se reia de unde a ramas, dupa cele 3 luni de munca.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2010
ContSters42179, utilizator
1. Din legea 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă:
Art. 34. - (1) ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
b) nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
c) nu îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform legii;
d) sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au domiciliul sau, după caz, reşedinţa, dacă au avut ultimul loc de muncă ori au realizat venituri în acea localitate.

2. Perioada de somaj nu se ia in calculul celor 12 luni. Deci celelalte 12 luni trebuie sa fie lucrate.
3. Daca angajarea a fost cu CIM pe perioada determinata se aplica ce a spus colegul meu, @pneagu.

Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea in somaj a unui angajat cristi s. cristi s. in perioada oct.2010-oct.2011 (1 an) am beneficiat de somaj conform legii. Dupa aceasta perioada, m-am angajat la o firma privata pe pozitia de director ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? simona_iunie simona_iunie Buna seara. Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de somaj, avand in vedere ca am fost in somaj in perioada aug.2010- febr.2011, am lucrat din febr.2011 ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj lili74a lili74a buna ziua, daca o persoana a abeneficiat de somaj in perioada decembrie 2012 -mai 2013 ,ulterior a fosta angajata pe perioada nedeterminata si isi inceteaza ... (vezi toată discuția)