avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am mostenit un teren intravilan+ cladire de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am mostenit un teren intravilan+ cladire de la parintii ...

Buna ziua!
Am mostenit un teren intravilan+ cladire de la parintii mei. In 1988 am facut succesiunea si am dus Certificatul de mostenitor la primarie.
De atunci sunt impozitat si platesc anual .
Dupa Revolutie, in 1993, primaria a fost inundata si a pierdut mai multe documente, inclusiv Certificatul meu de mostenitor , dar in evidenta contabila am ramas cu nr de rol, deci am fost impozitat in continuare si mi-am achitat la timp obligatiile.
Terenul este vecin pe 3 laturi cu proprietatea cumnatului meu (ginerele parintilor). Acesta a decedat in 2000 si urmasii au facut succesiunea dupa el.
Primaria le-a dat o adeverinta privind masa succesorala care includea si terenul si cladirea mea, fara sa stiu.
Astfel , certificatul de mostenitor al verilor mei cuprinde si proprietatea mea si sunt impozitati separat, inclusiv cu proprietatea mea. Eu am achitat de atunci si impozitele lor deoarece ei nu mai vin pe acolo de 25 de ani .
Anul acesta primaria a contractat o firma de cadastru care a cadastrat toate proprietatile. Am constatat ca pentru proprietatea mea nu s-a facut cadastru , iar masuratorile din cadastrul verilor mei cuprind si suprafetele + cladirea mea.
Am sesizat acest lucru la Primarie, inclusiv sa mi se spuna pentru ce sunt impozitat, dar mi s-a raspuns laconic ca s-au incheiat solicitarile privind refacerea masuratorilor( la primarie era un afis ca solicitarile de remasurare se fac pana la 4 februarie) si mi s-au transmis instiintarile de impozitare ,cu numerele de rol, atat pentru mine, cat si pentru verii mei.
Ce acte trebuie sa solicit de fapt la primarie pentru a mi se comunica unde este suprafata mea de teren+ cladiri pentru care am rol?

Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2022
MARIANADemenescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:42, 17 Februarie 2022
Pai în primul rând trebuie sa va dovediți calitatea de proprietar.
Dacă nu mai aveți originalul certificatului de moștenitor (desi în 1988, trebuia sa lăsați doar o copie simpla la Primarie), va puteți adresa Camerei Notarilor Publici de care aparține județul unde părinții dvs au avut ultimul domiciliu și sa solicitați din arhiva o copie legalizata după certificatul de moștenitor.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2022
raluk0207, utilizator
Am originalul Certificatului de mostenitor si am depus deja o copie la Primarie odata cu sesizarea pe care am facut-o,dar nu au răspuns la intrebarea "unde este la proprietatea mea". Au dat un raspuns de 5 randuri, parcă în bataie de joc, comunicandu-mi doar urmatoarele :
" perioada de depunere a cererilor de rectificare a cadastrelor a expirat la data de 4.02.2012(in loc de 2022) , pana cand firma care a efectuat cadastrarea vă putea inregistra cererea de rectificare a imobilelor la care ati constatat diferente sau unele omisiuni. Impozitele datorate pe anul 2022 sunt cele atasate in Nota de plata."
De aceea trebuie sa solicit concret sa-mi spuna unde figureaza in evidenta Primariei proprietatea mea, solicitare care sa stea la baza unui eventual proces pe care il voi intenta Primariei.
Dar care este documentul funciar pe care trebuie sa-l solicit?
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2022
MARIANADemenescu, utilizator
Ar trebui sa intocmiti si dvs documentatia cadastrala pentru imobilul respectiv.
Delimitarea fizica exacta nu exista in evidentele Primariei., la rolul fiscal si agricol.
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2022
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil popcrys77 popcrys77 Care sunt pasii care trebuie urmati pentru vanzarea unui imobil construit de mine, cu autorizatie de construire, imobilul aflandu-se pe un teren pentru care nu ... (vezi toată discuția)
Cadastru ivanvintilica ivanvintilica Impreuna cu doi frati avem mostenire de la parinti 5ha teren agricol cu Certificat de mostenitor. Doi frati sunt plecati la munca in afara tarii. Ne-am decis ... (vezi toată discuția)
Cadastru si legalitate acte petrina1 petrina1 Exista un titlu de proprietate pe numele ambilor parinti. In urma decesului unui parinte s-a facut o succesiune si a revenit fiecarui copil 1/8. Parintele ... (vezi toată discuția)