avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, se poate deschide un proces sau reclama la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, se poate deschide un proces sau reclama la CCR modul ...

Buna ziua, se poate deschide un proces sau reclama la CCR modul arbitrar si discriminatoriu în care s-a aplicat CASS 10% pensionarilor cu pensia de peste 4000 lei?
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2022
Vasana, utilizator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 15:00, 17 Februarie 2022
Pentru a se ajunge la CCR trebuie sa deschideți un proces normal și instanta sa sesizeze CCR.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate/a @Vasana , de ce spuneti ca CASS pentru pensiile peste 4000 lei s-a aplicat in mod arbitrar ? pentru ca nu am fost ( noi , pensionarii ) consultati ? pai e prerogativa Statului sa stabileasca fiscalitatea , iar Codul Fiscal a fost modificat in acest sens . Daca ar trebui sa ceara parerea contribuabililor , nu ar mai exista nici o taxa , contributie sau impozit . Sau considerati ca aceasta s-a aplicat la intamplare ? ( eu nu mai stiu si alte sensuri pentru cuvantul “ arbitrar “ ) . Cat despre faptul ca ar fi discriminatorie , consider ca nu este , cata vreme Statul acopera CASS-ul de 10% asupra veniturilor din pensii , pentru TOTI pensionarii , in limita a 400 lei pe luna . Daca ai “ norocul “ sa ai o pensie sub 4000 lei , CASS-ul datorat este sub 400 lei , deci este acoperit integral de la buget . Daca pensia este peste 4000 lei , platesti doar pentru ce depaseste 4000 , deci iti este acoperit de la buget lunar cate 400 lei . Unde ar fi discriminarea ?
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2022
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Există vreo cale de atac? ludo ludo Bună ziua, Am primit azi talonul de pensie cu noua contribuție la CASS. Mi se pare discriminatoriu deoarece nu mi s-au modificat și beneficiile de asigurat ... (vezi toată discuția)
Contribuția de 10% - cas pensionari viorel.aciobanitei viorel.aciobanitei Codul Fiscal ar urma să fie modificat astfel încât cei care au pensii de peste 4.000 lei, să plătească obligatroiu contribuția de asigurări de ... (vezi toată discuția)
Se retine cass pentru pensii mai mari de 4000 lei si de la persoane ... Paduraru Gheorghe Paduraru Gheorghe Se retine CASS pentru pensii mai mari de 4000 lei si de la persoane cu dizabilitati? (vezi toată discuția)