Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Codul Fiscal ar urma să fie modificat astfel încât cei care au pensii de peste 4.000 lei, să plătească obligatroiu contribuția de asigurări de sănătate.
Intrebari:
- 10% se calculeaza din pensia bruta sau din diferenta ce depaseste 4000 lei?
- daca sunt pensionar dar primesc si dividende pentru care deja platesc 10% contribuția de asigurări de sănătate, voi plati de doua ori contributia?
Nu este aprobat un document oficial in acest sens. In mod normal, se va plati numai pentru suma din pensie care depaseste 4.000 lei/ luna, similar cu impozitarea cu 10 % a sumei din pensie ce depaseste 2.000 lei/ luna.
Daca primiti dividende, se va aplica CASS, separat, la acestea, fiind venit suplimentar pe care il declarati la ANAF.
Daca este discriminare sau nu vom vedea. Cum s-a impozitat deja pensia, banuiesc ca nici taxarea pentru sanatate nu va fi considerata discriminare, chiar daca impozitul/ taxa se aplica numai la pensii mai mari de 2.000/ 4.000 lei/ luna.
Raportarea prin declarația 406 poate fi dificilă și complicată, în special în ceea ce privește colectarea și verificarea datelor din diverse surse. Problemele pot apărea din diverse motive, cum ar fi erori de import/export, probleme de reconciliere a conturilor, erori de codificare a conturilor, dificultăți în găsirea informațiilor necesare și multe altele.
În cadrul cursului, vom discuta despre cele mai frecvente probleme întâlnite în raportare, cele mai bune practici în materie de verificări și corelații SAF-T, cum să faceți față problemelor și erorilor care pot apărea în timpul procesului de raportare, astfel încât să le rezolvați într-un mod profesionist și eficient.