avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua , in urma unui proces de succesiune , am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua , in urma unui proces de succesiune , am ajuns la o ...

Buna ziua ,

in urma unui proces de succesiune , am ajuns la o intelegere asupra impartirii unor imobile . Pe langa actul notarial care va consemna acest lucru , ce documente trebuie sa solicit fostilor proprietari - va trebui sa solicit de exemplu certificat de proprietate ?
Multumesc in avans pentru raspuns .
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:19, 20 Februarie 2022
La ce impartire va referiți?
De regula, când se dezbate o succesiune în instanță, se face și partajul bunurilor, pe loturi.
Buna ziua , dupa un proces de 4 ani instanta a stabilit doar ca sunt si eu mostenitor alaturi de fratele vitreg , cu cota egala cu a lui , de 1/2 . Atat .
Daca as avea intentia de a cadea de acord cu el asupra impartirii bunurilor (terenuri si cladiri) intr-un act notarial , mi-e teama sa nu am ulterior probleme , in sensul sa imi fie solicitate de catre institutii - cadastru , primarii - acte pe care nu le-as avea , de aceea am pus aceasta intrebare .
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2022
Asociativ, utilizator
Actul de proprietate al dvs și al fratelui vitreg este hotărârea judecătorească.
Faceți documentațiile cadastrale, fiecare pe ce luați și ulterior, puteți încheia un act de partaj voluntar la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare/donatie vs partaj casutza casutza Buna seara, Va rog frumos sa ma lamuriti cum ar fi mai bine pentru a rezolva iesirea din indiviziune in urmatoarea situatie: 4 frati: 3 la oras 1 la tara ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar fara intabulare? justme1 justme1 Buna ziua, as dori sa fac fac succesiunea dupa moartea parintilor mei (suntem doi frati). Ne-am inteles asupra impartirii si am mers la notar, cu toate actele ... (vezi toată discuția)
Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea ... Adevar2 Adevar2 Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea cu partaj? Bună ziua!Vă rog respectuos să mă ajutați cu un răspuns pentru ... (vezi toată discuția)