avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... O factura pro forma emisa constituie obligativitatea ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

O factura pro forma emisa constituie obligativitatea din partea ...

O factura pro forma emisa constituie obligativitatea din partea emitentului
de a respecta datele inscrise in ea respectiv pretul produsului comandat chiar daca intre timp produsul comandat ajunge la un pret mai mare decat cel inscris in factura pro forma.?
CARE PRET SE PLATESTE?
Cel mai recent răspuns: GPopax , utilizator 10:00, 25 Februarie 2022
Pro Forma nu este o factura per se. Este doar o notificare pentru plata unui avans, in conformitate cu înțelegerea furnizor - client.
Pretul total care se plateste este cel inscris pe factura fiscala eliberata de furnizor, din care se scade, fireste, valoarea platita prin Pro Forma.
In cazul produselor comandate cu plata (partiala) in avans, de regula se incheie un contract care prevede si termene de livrare, garantii, etc., precum si pretul total.
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2022
adriandimitriu, utilizator
O factură proforma are caracterul unei oferte pe care emitentul trebuie să o respecte pe toată durata de valabilitate a acesteia, având doar caracter informativ, și nu obligatoriu pentru primitor, care generează obligații pentru vânzător, cum ar fi obligația de păstrare a prețului anunțat pentru întreaga perioadă de valabilitate a ofertei cuprinse în această factură, și care exprimă doar intenția de tranzacționare, respectiv cea a vânzătorului de a livra și cea a cumpărătorului de a achiziționa mărfuri sau servicii.

O factură pe care este înscrisă mențiunea „proforma” nu are nicio valoare juridică pentru cel care o primește, nu generează niciun fel de obligații pentru acesta, respectiv nu atestă transferul de proprietate asupra bunurilor menționate în ea, astfel încât ar fi nelegală reținerea de către instanță a existenței unui contract între părți doar pe baza unei astfel de facturi proforma și fără a se fi întâlnit acordul de voință al acestora asupra unui element esențial al contractului, și anume prețul.
[ link extern ] /
-conținut dublat-


Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2022
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura proforma si dialogul on-line sunt echivalente unui contract? hot_oliviu hot_oliviu Am o intrebare legata de o situatie aparuta in comertul on-line. Dupa negocieri on-line cu o firma am primit o factura proforma care specifica un prêt si ... (vezi toată discuția)
Shoping internet d.flory d.flory Validitate confirmare comanda internet... Am facut astazi o comanda catre un anumit site de comert electronic,am facut comanda ,m-am inregistrat conform ... (vezi toată discuția)
Factura de avans integral livrare autoturism . majorare tva iordantonio iordantonio La 20.03.2010 am comandat ca pers. fizica unui dealer auto, un autoturism pe care l-am[u] achitat integral[/u] tot atunci primind factura si bon fiscal ... (vezi toată discuția)