avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 caen-ul neschimbat din 2002 lucrez legal?..sau nu?
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

caen-ul neschimbat din 2002 lucrez legal?..sau nu?

Buna ....la firma unde lucrez angajatorii nu au mai schinbat caen-ul din 2002 eu acum lucrez legal sau ilegal?:D
Cel mai recent răspuns: mihaelababoiu2004 , utilizator 09:16, 14 Ianuarie 2010
De ce esti convins ca lucrezi pe CAEN vechi?
nu lucrezi ilegal.dar s-a dat un cod nou obiectului de activitate.
Daca obiectul de activitate este pe CAEN vechi, trebuie schimbat si certificatul de inregistrare si mai trebuie ceruta si o noua autorizare pe codurile noi.
Daca nu ma insel acum recodificarea se plateste, nu mai este taxa aceea de 30 lei si o faceau ei automat
cind schimbi caen-ul iti schimba si certificatul de inregistrare si implicit si cui-ul si nr de inmatriculare(din j se transforma in ro) cum poti taia facturi cand certificatul tau inregistrare este atins de nulitate din 2003 cand s a facut prima schimbare de caen Legea spune ca fara autorizatie nu poti avea activitate, caen-ul ne mai fiind valabil inca din 2003 ,inseamna ca toata activitatea din 2003 -2010 este ilegala nu???Eu asa vad lucrurile gresesc?
Buna ziua,
faptul ca lucrezi la un angajator care inca nu si-a realizat recodificarea activitatilor potrivit noului CAEN nu te influenteaza negativ absolut deloc.
Angajatorul, in mod gratuit , poate sa ceara reactualizarea codurilor CAEN. Are nevoie de un dosar plic care sa contina CUI-ul in original si cererea de recodificare (formular tip). Dupa data de 01.03.2010 inceteaza facilitatea privind gratuitatea.
Nu este necesar a se obtine o reautorizare a codurilor cu care lucreaza, ci este suficienta solicitarea eliberarii unui extras de registru, pentru care v-a plati suma de 30 lei. Certificatele constatatoare cu codurile vechi isi pastreaza valabilitatea insotite de extrasul de registru!
In cazul in care angajatorul ( asociatul sau administratorul) nu poate sa mearga personal la Reg. Com., este necesara o imputernicire din partea acestuia , care sa contina, in mod expres, mentiunea ca pers. imputernicita va completa si semna cererea de actualizare a obiectului de activitate conform CAEN Rev. 2, respectiv se va scrie codul vechi cu descrierea si codul nou cu descrierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reactualizare coduri caen ludmil_servicii ludmil_servicii In formularul de reactualizare nu exista decat reactualizare activitate principala. Pentru cele secundare cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Schimbare cui vechi cu unul nou?-urgent vivi23ro vivi23ro sotul vrea sa suspende activitatea la o firma deschisa in 2008 care nu are activitate, i s a cerut sa se duca intii sa schimbe cui ul pt ca este vechi si cica ... (vezi toată discuția)
Recodificare si inregistrare mentiuni DAIANA_ DAIANA_ Dupa cum stiu eu, cererea de recodificare se adreseaza separat directorului ORC, iar mentiunile se cer ca pana acum judecatorului delegat. Deci este nevoie de ... (vezi toată discuția)