avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa de mediu
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa de mediu

Buna ziua, Daca nu platesc impozitul datorat la primarie ( pentru taxa de mediu intrucat ne cere o suma foarte mare), este adevarat ca dupa 5 ani datoria se prescrie?
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:28, 2 Martie 2022
Dacă nu va trimite alte acte acasă pe parcursul celor 5 ani gen înștiințare de plată somați etc se prescrie. Da trimite nu se prescrie

MhMEla a scris:

Buna ziua, Daca nu platesc impozitul datorat la primarie ( pentru taxa de mediu intrucat ne cere o suma foarte mare), este adevarat ca dupa 5 ani datoria se prescrie?
Va multumesc.

Am primit anul trecut titlu executoriu pentru taxa speciala de mediu, iar anul acesta decizie de impunere, unde sunt scrise taxele pe cladiri, auto, teren, dar si taxa speciala de mediu. Intreaga localitate considera a fi abuziva aceasta taxa intrucat nu s-a stiut de ea pana anul trecut, si acum ne pune sa platim cate cel putin 800lei/familie din urma
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2022
MhMEla, utilizator
Doar prin justitie puteti contesta aceasta taxa daca e asa cum scrieti. Si procedura e asa: platiti ceea ce aveti de platit acum, in acelasi timp contestati in justitie si daca veti obtine o hotarare judecatoreasca definitiva favorabila, va veti recupera banii. Altel, vi se pun penalitati de intarziere calculate pana la data hotararii judecatoreasti definitive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie plata impozit cladiri pf ceapaev ceapaev Am primit SOMATIE pt. neplata impozitului pe locuinta pe 2009.Pe 2008 e platit. De ce sa platesc impozitul pe anul in curs acum? Am atasat si un titlu ... (vezi toată discuția)
Decizia de impunere anuala, titlu executoriu catalingcc catalingcc Buna ziua, In luna decembrie am tot vazut ca au fost emise fel si fel de somatii si titluri executorii pentru recuperarea datoriilor contribuabililor de ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie dupa 13 ani nichi4u nichi4u Buna ziua.Am primit zilele trecute un titlu executoriu + somatie pentru o amenda \"neplatita\" din anul 2003.Eu nu imi aduc aminte nici cand am luat amenda si ... (vezi toată discuția)