avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... buna ziua, am avut un accident la locul de munca in ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

buna ziua, am avut un accident la locul de munca in urma caruia ...

buna ziua, am avut un accident la locul de munca in urma caruia mi-a fost amputat degetul mare de la mana stanga. angajatorul m-a convins sa nu declar ca a fost la munca si ca ma vor despăgubi.am fost despagubit cu o suma infima, in fine.
ideea e ca protectia muncii a fost făcută doar pe hartie, iar acum ca m-am întors la lucru, am cerut sa mi se faca instructaj si protectia muncii pe bune, iar seful a luat-o razna, m-a trimis acasa pt ca nu am semnat protectia muncii. acum urmeaza sa vina persoana care face protecția muncii sa imi faca instructajul, dar șeful mi-a promis ca ma va da afara cu prima ocazie.
întrebarea mea e daca pot face ceva in acest sens? nu ma intereseaza despagubiri materiale, doar sa semnalez aceste derapaje.
mentionez ca accidentul a avut loc in 25. 11.2021, eu eram angajat ca sablator si accidentul l-am avut lucrând pe o coloana de gaurit pe care nu am fost instruit.
multumesc
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 23:30, 3 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru nerespectarea Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, privind instruirea puteti sesiza in scris, cu nr. de inregistrare/ data ITM si spre stiinta angajatorul. Sesizarea se poate trimite prin posta la ITM, cu confirmare de primire.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati ITM-ul asa cum v-a indicat si domnul Popa. Sesizarile se pot depune prin fax, email, poșta sau la ghișeul instituției. De remarcat ca sesizarea poate fi depusa si online la Inspectia Muncii la adresa [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de lucru monik27 monik27 Buna in data de 04.05.09 am avut un accident de lucru,soldat cu amputarea degetului mijlociu si reconstructia degetului aratator si inelar.Nu am avut contract ... (vezi toată discuția)
Buna seara, in cazul in care la o societate, care are peste 2.500 ... PaulMindroiu PaulMindroiu Buna seara, in cazul in care la o societate, care are peste 2.500 de angajati si lucreaza in schimburi, nu se aplica cu corectitudine instructajul pe linie de ... (vezi toată discuția)
Accident pe drum catre casa de la servici pup_me pup_me Buna, am avut un accident chiar in fata blocului cu masina dupa ce am iesit de la servici. Nu au fost victime eu m-am lovit la cap si la picior atat,desi nu ... (vezi toată discuția)