avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fise de protectie a muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fise de protectie a muncii

Cat timp trebuie pastrate fisele de protectie a muncii?Am avut contract pe perioada determinata si nu mi s-a facut protectia muncii , nu am semnat nici o fisa.In timpul acestui contract am avut un accident de munca pe care l-am declarat eu si nu firma cum ar fi trebuit.La verificarea ITM cu doua zile dupa expirarea contractului nu a mai gasit nici o fisa.
Cel mai recent răspuns: elisabeta05 , utilizator 20:52, 13 Octombrie 2014
Conform Normelor metodologice de aplicare a legii 319/2006, Fisa se pastreaza pe toata perioada existentei relatiei contractuale. La doua zile dupa expirrea contractului era normal sa nu mai gasiti Fisa.
Art. 81 din NM de aplicare a Legii 319/2006 m aprobate prin HG 1425/2006 cu modificari si completari ulterioare.

(5) Fisa de instruire individuala se pastreaza in intreprindere/unitate, de la angajare pâna la data incetarii raporturilor de munca.
Multumesc!!!
Multumesc!!!
@elisabeta05 mentionati: "....Am avut contract pe perioada determinata si nu mi s-a facut protectia muncii , nu am semnat nici o fisa. ....".
Daca nu vi s-a intocmit o fisa individuala de instruire in domeniul ssm, firma nici nu avea ce sa pastreze.
In declaratia dvs. data inspectorului ITM trebuia sa mentionati acest lucru. Firma va primi o amenda contraventionala si pentru lipsa de instruire si neintocmire fisa de instruire individuala ssm.

Alte discuții în legătură

Amenda pentru activitate ssm neefectuata in trecut?? narcisa_narcisa narcisa_narcisa Cum se procedeaza daca o societate a avut o perioada in care nu s-a ocupat nimeni de activitatea SSM? sunt 2 persoane angajate care nu nici macar fisa. cum ... (vezi toată discuția)
Instructaj ssm si psi RuxandraLarisa RuxandraLarisa este obligatoriu ca efectuarea instructajului sa fie consemnata in fisele de ssm si psi?sau se poate face pe o coala sa zicem, gen model tipizat(care sa ... (vezi toată discuția)
Nesemnare fisa ssm conducatorului locului de munca apetra apetra In prima zi de munca lucratorul desemnat mi-a facut atat instruirea introductiva cat si cea la locul de munca. Si mi-a adus fisele SSM/PSI sa le semnez. Peste ... (vezi toată discuția)