avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... INCHIRIERE APARTAMENT
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

INCHIRIERE APARTAMENT

Buna ziua!
Fratele meu vrea sa isi inchirireze apartamentul si sa declare venitul la Finante. In acelasi timp, ar vrea sa fie sigur ca, in eventualitatea in care chiriasii ii fac daune considerabile, ii poate trage la raspundere. Se poate intocmi un contract la notar cu diverse clauze, sau chiar la avocat (poate este o varianta mai ieftina) prin care ambele parti sunt de acord cu diverse responsabilitati si obligatii? Este legal sa le retina chiriasilor o anumita suma, stipluata in contract si care sa fie retinuta pentru repararea unor eventuale daune sau plata utilitatilor restante?

Aveti ceva sugestii cu privire la ce poate face ca sa fie in "legalitate" si cat mai "acoperit" in cazul in care inchiriaza unor persoane neserioase (care nu platesc utilitatile, vandalizeaza prorietatea, etc)?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ELENA STELIAN , utilizator 16:25, 14 Ianuarie 2010
in baza contractului de inchiriere facut intre parti se poate declara venitul la finante.Fratele dvs. are posibilitatea de a stipula in contract diverse clauze. Deasemeni, in momentul inchirierii imobilului, se poate cere o garantie pentru eventualele daune produse imobilului. La expirarea contractul de inchiriere, daca chiriasii nu au produs pagube imobilului, sau daca au achitat in intregime taxele ce au revenit in sarcina acestora , garantia se restituie.
Contactul de inchiriere tip se gaseste la Administratia Financiara.
Va multumesc pentru raspuns. Ati putea, va rog, sa imi spuneti si daca se poate incheia acest contract intre parti la un avocat si daca aceasta este o optiune mai ieftina? Contractul incheiat la avocat cantareste la fel de mult in instanta ca cel de la notar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezilierea contractului de inchiriere CasianaOlteanu CasianaOlteanu As avea nevoie de putin ajutor. Am incheiat un contract de inchiriere pentru un spatiu, un contract de mana deci nu declarat la finante, fara clauze, pur si ... (vezi toată discuția)
Inchiriere garsoniera - ajutor anghelada anghelada Doresc sa inchiriez o garsoniera, modern mobilata si aranjata, cu utilitatia, acces internet, telefon, centrala etc... Intrebarile mele sunt: 1. atunci cand ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere imobil fara notar Alex_29 Alex_29 Buna seara, Doresc sa inchiriez un imobil, iar proprietarul spune ca: 1) nu e neaparat nevoie de notar (ceea ce am vazut si eu la o cautare Google a ... (vezi toată discuția)