Buna ziua!
In anul 2005 sotul mamei mele a incheiat o promisiune de vanzare a unui teren extravilan care nu sa finalizat cu un contract de vanzare,in anul 2007 sotul mamei a decedat,anul trecut a decedat si mama mea.Eu am facut succesiunea,am platit la Primarie impozitul pe acel teren din anul 2005 pana in prezent,am facut un extras de carte funciara pentru informare si in acel extras apare un litigiu deschis de catre promitentul cumparator in anul 2012 pentru ca instanta sa-l declare proprietar,acest dosar a fost anulat pentru neplata timbru.Eu as vrea sa intru in posesia terenului si sa sterg din cartea funciara acel litigiu.Este posibil?
Promisiunea de vanzare poate fi radiata din CF daca termenul stipulat pentru perfectarea vanzarii a expirat si nu a mai fost prelungit. Trebuie sa va adresati instantei penntru eliberarea unui Cerificat de grefa in care sa se precizeze solutia data in litigiul respectiv (ca actiunea a fost anulata ptr neplata taxei ) si apoi cu o cerere catre Biroul de Carte funciara inaintand acel Certificat de grefa pentru radierea notarii existente.
In privinta intrarii in posesia terenului, va puteti adresa cu o actiune in instanta pentru evacuare impotriva celui care detine terenul si nu voieste sa il paraseasca, dupa ce in prealabil l-ati somat