avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, am depus dosarul pentru luna tatalui si a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, am depus dosarul pentru luna tatalui si a fost respins ...

Buna ziua,

am depus dosarul pentru luna tatalui si a fost respins deoarece adeverintele sunt pe ultimele 12 luni inainte de depunerea cererii (2022-2021) si nu cu 12/24 luni inainte de nasterea copilului (2020-2019) . doamna nu a stiut sa imi spuna in baza carei legi a anulat acest dosar, deoarce legea 111/2010 nu face referire concreta la ultima luna din concediul de crestere copil, ci doar la conditiile generale de acordare a indemnizatiei.
va rog, daca ma puteti ajuta cu aceasta informatie legata de luna tatalui.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:15, 8 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului , fie mama, fie tata, legea mentioneaza ca: Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizația de ccc MariF1 MariF1 Bună ziua! Am 2 întrebări legate de indemnizația pentru creșterea copilului: știu că recent s-a schimbat această lege și acum, pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil gyani gyani Am fost angajata pe 1 iunie 2016, am nascut pe 26 aprilie 2017 , am platit din mână stagiul de cotizare ptr.Aprilie si Mai 2016 ptr. a completa stagiul de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie alexandrabz alexandrabz In Iunie 2015 mi-am dat demisia de la firma unde am lucrat.Si am mai lucrat aprox 1 luna in alta parte.In martie 2017 ar trebui sa nasc.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)