avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Masca de protecție la locul de munca
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Masca de protecție la locul de munca

Mai este obligatorie masca de protectie la locul de munca daca nu se mai prleungeste starea de alerta?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:55, 9 Martie 2022
Nu mai este obligatorie, e doar recomandat să fie purtată în continuare în locurile aglomerate. Starea de alertă a fost ridicată pentru că s-au micșorat numărul infectărilor și al deceselor, nu pentru că a dispărut virusul.

Citiți acest articol, puteți afla mai multe:
www.avocatnet.ro/articol_607...
Daca prin riscurile profesionale identificate si evaluate de catre angajator se impune purtarea unei masti de protectie, angajatorul o poate nominaliza in Lista cu echipament individual de protectie stabilind conditii concrete/ instructiuni proprii de purtare. EIP se asigura de catre angajator fara plata/ cota parte din partea lucratorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca hotĂrÂre nr. 24 din 14.05.2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național, care prevedea masurile de ... CCS03 CCS03 Buna ziua, daca Ordonanta de urgenta care prevedea masurile de stare de alerta, a expirat, ea isi inceteaza de la sine masurile sau trebuie data o alta ... (vezi toată discuția)
Masca la locul de munca după iesire stare alertă ovi89diu ovi89diu Masca la locul de munca după iesire stare alerta din 09.03.2022 mai e obligatorie? Poate patronul să o introducă legal in echipament pentru protectia muncii? (vezi toată discuția)
Acum că masca s-a scos, unele firme/instituții îți pot impune ... noovalex noovalex Acum că masca s-a scos, unele firme/instituții îți pot impune să porți mască? Ei zic că așa au regulamentul intern (vezi toată discuția)