avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Modificare adusa apartamentului in urma cu 30 ani
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Modificare adusa apartamentului in urma cu 30 ani

In anul 1991 am cumparat un apartament nefinalizat de la fostul ICRAL iar in 1992 am primit procesul verbal de predare a locuintei. In perioada 1991-1992, in timpul finalizarii blocului, am solicitat (verbal) constructorului indepartarea unui perete din bucatarie care delimita debaraua. Peretele avea grosimea de 10 cm, nu era de rezistenta, avea plasa de buzau cu mortar nevibrat. Blocul este confectionat din panouri (placi) prefabricate.
Intrebari:
1.Ce pot face pentru a intocmi cadastrul si intabularea, avand in vedere lipsa acelui perete din bucatarie si ca modificarea a fost facuta in urma cu 30 ani ?
2. Se poate trimite documentatia cadastrala la OCPI cu aceasta modificare a apartamentului si eventual o declaratie pe propria raspundere a unui vecin ca aceasta modificare a fost facuta in acea perioada ?
3. Exista o perioada de prescriptie ?
Cel mai recent răspuns: claudiu51 , utilizator 12:57, 10 Martie 2022
Ca sa nu intampinati probleme ,de peeferat este sa realizati proiect tehnic si sa solicitati autorizatie de dezafectare perete
Cu documetele mentionate si procesul verbal de receptie adresati cerere la ocpi pentru notare interventie si eliberare cadastru
Autorizatia de dezafectare perete se obtine de la primarie ?
Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie santuri pt. instalatia electrica in apartament? ddaas ddaas Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament intr-un bloc din 81 construit din placi prefabricate din beton armat. Acum apartamentul este in renovare ... (vezi toată discuția)
Amenajare apartament fara autorizatie de construire danny11 danny11 Buna! Dupa cumpararea apartamentului am spart peretele de sub geamul din bucatarie spre balcon spre a crea o usa de acces in balcon, unde am mutat bucataria, ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezolva problema modificarilor neautorizate de catre fostul proprietar val1234 val1234 In urma cu 3 luni am cumparat un apartament in care bucataria a fost marita prin desfiintarea debaralei. Evaluatorul bancar(l-am cumparat prin banca) a ... (vezi toată discuția)