avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Vizionare înregistrare video in scoala
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Vizionare înregistrare video in scoala

În urma unui incident la ora de sport, părintele unui elev minor, solicita vizionarea înregistrărilor stocate. Este legal acest lucru? Care este baza legala care permite/nu permite vi,ionare? Mulțumesc
Buna ziua,

Pe întreaga perioadă de stocare a datelor cu caracter personal, persoanele vizate au dreptul de acces la datele personale care le privesc deținute de operator, de a solicita intervenția (ștergere/actualizare/rectificare/anonimizare) sau de a se opune prelucrărilor, conform legii.

Dacă există solicitarea expresă a persoanei vizate, se poate acorda dreptul de a vizualiza imaginile înregistrate care o privesc sau i se poate trimite o copie a acestora.

Imaginile furnizate vor fi clare, în măsura posibilității, cu condiția de a nu prejudicia drepturile terților (persoana vizată va putea vizualiza doar propria imagine, imaginile altor persoanelor care pot apărea în înregistrare vor fi editate astfel încât să nu fie posibilă recunoașterea/identificarea lor).

În cazul unei asemenea solicitări, persoana vizată este obligată să se identifice dincolo de orice suspiciune (să prezinte actul de identitate când participă la vizionare), să menționeze data, ora, locația și împrejurările în care a fost înregistrată de camerele de supraveghere.

Aveti in vedere REGULAMENTul nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,va rog sa îmi spuneți în cât timp sa prescriu ... marceladuta70 marceladuta70 Bună ziua,va rog sa îmi spuneți în cât timp sa prescriu înregistrările video din spitalul veterinar, acolo unde mi-au operat catelusa...menționez ca ... (vezi toată discuția)
Cum primesc despagubiri gdpr? Xerxes77 Xerxes77 Inteleg ca exista societati/organisme care asista cetatenii carora li s-au injcalcat drepturile prevazute in legislatia GDPR in a obtine despagubiri. In cazul ... (vezi toată discuția)
Camera de supraveghere la intrare pe casa scarii Asp733 Asp733 Pot monta camera de supraveghere,la intrare pe casa scarii,sa pot supraveghea gradinitele din fata blocului???? (vezi toată discuția)