avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cum primesc despagubiri GDPR?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cum primesc despagubiri GDPR?

Inteleg ca exista societati/organisme care asista cetatenii carora li s-au injcalcat drepturile prevazute in legislatia GDPR in a obtine despagubiri.
In cazul meu, politia a dezvaluit datele mele personale catre un parat intr-o speta simpla: o masina care bloca complet trotuarul.

Cunoasteti exemple de astfel de organizatii din Romania?
Cel mai recent răspuns: Naetnum , utilizator 13:46, 23 Martie 2021
Buna ziua,

La data de 4 mai 2016, a fost publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene pachetul legislativ care va reglementa protecția datelor cu caracter personal, respectiv:

Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul General privind Protecția Datelor – RGPD);
Directiva (UE) 2016/680 a Parlamentului European și a Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal de către autoritățile competente în scopul prevenirii, depistării, investigării sau urmăririi penale a infracțiunilor sau al executării pedepselor și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Deciziei-cadru 2008/977/JAI a Consiliului.

Fără a aduce atingere oricăror alte căi de atac administrative sau judiciare, orice persoană vizată are dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere, în special în statul membru în care îşi are reşedinţa obişnuită, în care se află locul său de muncă sau în care a avut loc presupusa încălcare, în cazul în care consideră că prelucrarea datelor cu caracter personal care o vizează încalcă regulamentul.

Conform prevederilor legale în vigoare, Poliția Română are obligaţia de a respecta caracterul privat şi securitatea prelucrării datelor cu caracter personal ale fiecărei persoane.

De asemenea, are obligația de a administra, în condiţii de siguranţă, bazele de date anume create pentru îndeplinirea atribuţiilor legale ce-i revin şi de a asigura persoanelor înregistrate, în calitate de persoane vizate, drepturile anume prevăzute în cuprinsul Regulamentul (UE) 2016/679.
Bună ziua.Ati rezolvat ceva ? Rog răspuns.

Xerxes77 a scris:

Inteleg ca exista societati/organisme care asista cetatenii carora li s-au injcalcat drepturile prevazute in legislatia GDPR in a obtine despagubiri.
In cazul meu, politia a dezvaluit datele mele personale catre un parat intr-o speta simpla: o masina care bloca complet trotuarul.

Cunoasteti exemple de astfel de organizatii din Romania?

Dai in judecată.altfel nu știu cum s-au plângere la Autoritatea națională pentru protecția datelor cu caracter personal


Naetnum a scris:

Bună ziua.Ati rezolvat ceva ? Rog răspuns.

Xerxes77 a scris:

Inteleg ca exista societati/organisme care asista cetatenii carora li s-au injcalcat drepturile prevazute in legislatia GDPR in a obtine despagubiri.
In cazul meu, politia a dezvaluit datele mele personale catre un parat intr-o speta simpla: o masina care bloca complet trotuarul.

Cunoasteti exemple de astfel de organizatii din Romania?



Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Person


Naetnum a scris:

Bună ziua.Ati rezolvat ceva ? Rog răspuns.

Xerxes77 a scris:

Inteleg ca exista societati/organisme care asista cetatenii carora li s-au injcalcat drepturile prevazute in legislatia GDPR in a obtine despagubiri.
In cazul meu, politia a dezvaluit datele mele personale catre un parat intr-o speta simpla: o masina care bloca complet trotuarul.

Cunoasteti exemple de astfel de organizatii din Romania?





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare camere de supraveghere remuspr remuspr Pot instala camere de supraveghere în curtea casei pentru a vedea dacă am musafiri nepoftiți când nu sunt acasă ? Dar în parcarea blocului unde locuiesc ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, dețin două camere ip chinezești, care au aplicație ... cristiete cristiete Bună ziua, dețin două camere IP chinezești, care au aplicație pe telefon și slot de card pentru înregistrare. Ele nu au card, le folosesc doar ca vizor, ... (vezi toată discuția)
Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, la bloc. ... Cristian0711 Cristian0711 Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, la bloc. Am acordul tuturor vecinilor si al Asociatiei de Propietari, mai putin unul, care banuiesc ca ... (vezi toată discuția)