avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contribuții daca am contract cu o firma din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contribuții daca am contract cu o firma din străinătate

Contribuții daca am contract cu o firma din străinătate

Bună ziua,

Iau în calcul să închei un contract cu o firma din afara și as vrea sa știu (1) ce contribuții sunt obligatorii de platit pe lângă impozitul pe venit (de ex daca nu am o problema cu faptul că nu mi se adaugă acest timp la pensie, pot sa nu plătesc contribuții sociale?) Și (2) ca să achit aceste contribuții și impozitul pe venit trebuie sa devin PFA sau pot pur și simplu să le plătesc fara alte formalități?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Morera , utilizator 00:29, 11 Martie 2022
Ce fel de contract vreți să încheiați? Din ce calitate: persoană fizica sau comerciant?
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2022
Iulian MANEA, Contabil


Iulian MANEA a scris:

Ce fel de contract vreți să încheiați? Din ce calitate: persoană fizica sau comerciant?


Persoana fizica, cred. Este vorba de un contract de colaborare prin care eu voi primi un salariu, din afara țării, pentru care ar trebui să îmi plătesc singura taxele și contribuțiile.
Ca să știu dacă accept, vreau sa știu dinainte cu ce sumă as rămâne după achitarea celor obligatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare cu o persoana fizica SEFORA SEFORA Buna ziua. As dori, daca este posibil, sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari: 1. Ce fel de contract ar trebui sa inchei pentru fi legal atat din punct ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru contract de comison georgianagm georgianagm buna ziua, daca eu ca SRL inchei contracte de comision cu persoane fizice , ce trebuie sa platesc lunar ? cei 10 sau 16 % cum se stabileste in contract fiind ... (vezi toată discuția)
Pfa - contracte si incasari externe, obligatii, declaratii, etc adrianciocalau adrianciocalau Din 2006 lucrez ca PFA in mare parte pentru o firma din USA. Lunar facturez o suma de bani pentru care tai FACTURA FISCALA cu suma primita convertita in RON la ... (vezi toată discuția)