avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Am platit o sulta prin ordin de plata, dar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Am platit o sulta prin ordin de plata, dar OCPI vrea ...

Buna seara. Am platit o sulta prin ordin de plata, dar OCPI vrea declaratie notariala de la persoana catre care am platit, ca sa radieze sulta. Persoana respectiva refuza sa dea declaratia. Ce pot face in acest caz? Se poate apela la un executor judecatoresc care sa ma ajute? Va multumesc.
Buna ziua,

Formulati o actiune impotriva persoanei care refuza sa dea declaratia prin care sa solicitati instantei de judecata sa constate ca s-a achitat sulta.

Cu stima,
av.Jasmine Oancea
Singura solutie este cea mentionata in raspunsul anterior,un executor nu va poate ajuta la acest moment.
Buna ziua,

Notificati prin avocat beneficiarul sultei sa isi indeplineasca obligatia de radiere a sultei din cartea funciara. Avocatul ii
va pune in vedere inclusiv faptul ca, in caz contrar urmeaza sa va adresati instantei de judecata si ca va fi obligat si la plata cheltuielilor de judecata.
In cazul in care nu se conformeaza sau daca va adresati direct instantei de judecata, trebuie sa formulati o cerere prin care sa solicitati instantei sa dispuna pe cale judecatoreasca RADIEREA sultei din cartea funciara.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2022
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere din cf ana301 ana301 buna ziua.puteti sa ma ajutati va rog?in urma unui proces de succesiune a fost inscrisa in cf o sulta si doua somatii pt executare silita . banii au fost ... (vezi toată discuția)
Radiere sulta din cartea funciară tinu78 tinu78 In februarie 2010 in urma unui hotărâri judecătorești sa stabilit plata sultei pentru 5 persoane dintre care si bunica mea care in 2012 a decedat, 2 ... (vezi toată discuția)
Sulta asupra unui imobil Iuliaraisa Iuliaraisa Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati in problema pe care urmeaza sa v-o relatez: In anul 1986 am divortat de fosta mea sotie urmand ca eu sa raman cu ... (vezi toată discuția)