avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Ilegalitati in liceu
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Ilegalitati in liceu

Buna, am o intrebare! Azi, era pauza iar un profesor mi a confiscat telefonul, de precizat este faptul ca el a vrut sa vina pe furis sa mi l ia daca nu l observam mi l ar fi smuls din mana. Eram in timpul pauzei! In regulamentul liceului la art. 125 " Este interzisa folosirea telefoanelor in timpul orelor de curs" nu este precizat nimic despre pauza. Era vineri si cum sunt de la 30 km fata de Timisoara urma sa merg acasa, profesorul nu i a spus d-nei diriginte ca mi a luat telefonul, aceasta fiind informata de mine( far fara sa anunte parintii), nimeni de la scoala nu mi au anuntat parintii, acestia fiind ingrijorati pentru mine, nu stiau unde ma gaseasca. In cele din urma mama m a tot sunat si nu am raspuns, a sunat o pe diriginta iar ea I a zis ca mi s a confiscat telefonul . Putem ramane pe drumuri si sa nu ajung acasa, puteam sa patesc ceva si nimeni sa nu stie de mine. Am ajuns acasa la 18 seara, pana atunci nimeni nu a stiut ceva de mine. In cele din urma vreau sa va intreb daca urmatoarele sunt sau nu ilegalitati care se petrec la mine in liceu: In primul rand, am inteles faptul ca in salile de clasa, coridoare si sali de sport este legala instalarea camerelor audio-video, dar in acest liceu sunt instalate si in toalete. Eu ma simt rau gandindu-ma ca sunt supravegheat nu doar video, cat si audio si in toata scolii. In al doilea rand, in acest liceu se percep unele "taxe" pentru consumabilele scolii( dezinfectant, masti, hartie igienica, hartie pentru sters maini, foi A4 pentru xerox, marcare pentru tabla, etc.) Suma trebuie platita de fiecare elev in parte, acesta fiind aprox. 19 Ron/luna. In ultimul rand, in liceul nostru exista doar 3 femei de serviciu 1/etaj. Iar elevii sunt obligati sa faca curat in salile de clasa, deoarece femeia de servici fiind doar una, nu poate sa termine totul intr-o zi. Elevii trebuind sa duca gunoiul, sa stearga bancile si sa mature, femeii de servici ramanandu i doar sa spele pe jos cu mopul. Aceste lucruri trebuie facute deoarece liceul "nu are fonduri pentru consumabile si pentru angajarea femeilor de servici". Intrebarea mea este elevii care nu isi permit sa dea acesta suma, trebuie sa suporte consecintele? Atat timp cat suntem intr-o scoala de stat. Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns. Daca se poate cu articole din unele legi.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2022
Ionut_2005, utilizator

Alte discuții în legătură

Fiica mea este eleva de gimnaziu la liceul de muzica ... Alexandra Fit Alexandra Fit Buna seara, Fiica mea este eleva de gimnaziu la Liceul de Muzica din Brasov. Aici invata elevi din clasa 0 pana in clasa a XII-a. Scoala dispune de doar 3 ... (vezi toată discuția)
Învãțãmânt - introducere camere video de supraveghere în sãlile de clasã lara12 lara12 Bună ziua, Aș dori să știu dacă această măsură este sau nu legală. În sălile de clasă, pe holuri și în curtea școlii s-au ... (vezi toată discuția)
Amenințarea cu scăderea notei la purtare. e mai important prestigiul liceului decât viața unui elev? ContSters444155 ContSters444155 Buna ziua, am si eu o intrebare destul de importanta avand in vedere faptul ca ne aflam in anul 2017 si traim intr-o tara care face parte din Uniunea ... (vezi toată discuția)