avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Fiica mea este eleva de gimnaziu la Liceul de Muzica ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Fiica mea este eleva de gimnaziu la Liceul de Muzica ...

Buna seara,
Fiica mea este eleva de gimnaziu la Liceul de Muzica din Brasov. Aici invata elevi din clasa 0 pana in clasa a XII-a. Scoala dispune de doar 3 closete pentru toate fetele din institutie iar toaleta se afla la etaj. Sala de sport e la demisol, cu un vestiar foarte mic. Ieri fiica-mea nu a reusit in pauza de 10 minute sa ajunga si la baie inainte de sport si sa si apuce sa se schimbe in timp util. La baie era coada mare, vestiarul era blocat de elevele care tocmai terminasera ora de sport. Asa ca a intrat dupa profesor. Desi mereu se intampla ca un procent semnificativ de elevi sa intarzie la sport din aceste motive, profesorul i-a pus absenta nemotivata si a dat-o afara din sala pentru tot restul orei, fara alte haine in afara de echipamentul cu care era imbracata.
Am luat legatura cu diriginta care mi-a spus ca asta e procedura cand intarzie elevii la ora. Am insistat ca nu e o problema disciplinara, ci una ce tine de fluxul si lipsa de spatii adecvate in scoala dar nu am mai primit niciun raspuns. I-am scris profesorului (un domn mai in varsta cu care am comunicat bine in pandemie prin intermediul telefonului). Acum mesajul meu, in care il intrebam cum ii sfatuieste pe copii sa se descurce cu ajunsul la timp si cu rugamintea ca daca intarzie si tot le da absenta nemotivata, barem sa-i lase in sala si sa le dea exercitii suplimentare de facut, a avut un alt efect. A decis sa nu imi raspunda iar azi, la ora, a scos-o pe fiica-mea in fata clasei si a certat-o indelung ca s-a plans acasa ca a fost data afara din sala.
Cum ma sfatuiti sa procedez?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:05, 27 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati oficial deficientele unitatii scolare si atitudinea cadrului didactic la directprul unitatii de invatamant si la inspectoratul scolar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absenta nemotivata la scoala BobiX BobiX buna ziua, sunt parintele unui elev in clasa I. la sfarsitul lui decembrie am fost rugat de dna invatatoare sa aduc motivare pt absenta copilului de la ora ... (vezi toată discuția)
Uniforma obligatorie/mersul la baie in timpul orelor SperSaAjungJudecator SperSaAjungJudecator Buna seara! Sunt elev in clasa a X-a la un liceu teoretic din Iasi, la profil stiintific. (Nu are vreo relevanta doar am vrut sa ma prezint) In scoala, ... (vezi toată discuția)
Ilegalitati in liceu Ionut_2005 Ionut_2005 Buna, am o intrebare! Azi, era pauza iar un profesor mi a confiscat telefonul, de precizat este faptul ca el a vrut sa vina pe furis sa mi l ia daca nu l ... (vezi toată discuția)