avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot da în judecata o persoana pentru ca nu a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot da în judecata o persoana pentru ca nu a respectat înțelegerea ...

Pot da în judecata o persoana pentru ca nu a respectat înțelegerea verbală?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va mai suparati atat. O vorba veche spune: pierzi, castigi, negustor te numesti.......
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vreau sa insinuez nimic, dar nu cumva ati negociat un "comision mai mic" sarind agentia pentru care (doar presupun ca) lucrati? I-ati fi oferit "clientei" chitanta pentru acel comision, fie el si mai mic? Limbajul dvs. ma face sa cred ca nu sunteti straina de domeniu.
In mod normal, daca ati facut promovarea pe persoana fizica, ar fi trebuit sa aveti o relatie stransa cu vanzatorul (va e cunostinta/ruda dar e mai putin familiarizat cu promovarea ofertelor pe net de exemplu....) si problema comisionului ar fi fost pe jumatate rezolvata :)

Asa cum va sfatuia cineva mai sus, data viitoare intocmiti contracte de vizionare cu clientii pe care ii duceti la adrese, pentru a nu alerga in gol.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2022
cristiana_h, utilizator
Agenția sunt eu,nu altcineva, promovarea am făcut-o pe agenție.am negociat ca și agentie un comision Mai mic pentru ca asa lucrez.vanzatorul avea contract ferm de exclusivitate cu mine ca și agentie, dansa ma contactat sa propuna imobilul spre vanzare.

cristiana_h a scris:

Nu vreau sa insinuez nimic, dar nu cumva ati negociat un "comision mai mic" sarind agentia pentru care (doar presupun ca) lucrati? I-ati fi oferit "clientei" chitanta pentru acel comision, fie el si mai mic? Limbajul dvs. ma face sa cred ca nu sunteti straina de domeniu.
In mod normal, daca ati facut promovarea pe persoana fizica, ar fi trebuit sa aveti o relatie stransa cu vanzatorul (va e cunostinta/ruda dar e mai putin familiarizat cu promovarea ofertelor pe net de exemplu....) si problema comisionului ar fi fost pe jumatate rezolvata :)

Asa cum va sfatuia cineva mai sus, data viitoare intocmiti contracte de vizionare cu clientii pe care ii duceti la adrese, pentru a nu alerga in gol.

In cazul acesta, cred ca aveti mai multe sanse de castig daca dati in judecata vanzatorul detinand un contract de exclusivitate pe proprietate. Agentiile imobiliare au in general un jurist (permanent, sau colaborator....) care se ocupa de demersuri in situatii precum cea expusa, de aici si presupunerea mea ca ati incerca sa sariti vreo agentie. Data viitoare cand negociati un comision (in calitate de reprezentant al agentiei) incheiati si un contract de comision in care sa fie totul negru pe alb.

Va inteleg frustrarea. A fost alergatura la mijloc, timp pierdut... Cu siguranta veti avea de invatat din situatia asta. Paza buna trece primejdia...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci situatia se simplifica mult de tot. Puteti actiona in instanta vanzatorul si faceti dovada faptul ca acesta a incheiat contractul de vanzare-cumparare direct cu persoana fizica identificata de dumneavoastra pentru a eluda prevederile contractului de exclusivitate incheiat, in vederea sustragerii de la plata comisionului.

Alte discuții în legătură

Comisioane agentii imobiliare fil1ram fil1ram Am scos un apartament la vanzare cu anunt in ziar. M-au contactat o agentie , telefonic,si mi-au spus ca mi-au gasit un cumparator. Nu mi-au precizat in ce ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o agentie imobiliara camelli_20 camelli_20 in disperarea de a-mi gasi un apartament a apelat la mai multe agentii imobiliare care sa ma ajute sa imi gesesc un apartament bun si la un pret convenabil dar ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara lilha lilha Buna ziua! Vreau sa cumpar un apartament pe care l-am vizionat printr-o agentie imobiliara, cu care am semnat un contract de prestari servicii prin care m-am ... (vezi toată discuția)