avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Titularul unei I.I. isi pierde dreptul la indemnizatia ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Titularul unei I.I. isi pierde dreptul la indemnizatia pentru cresterea copilului?

doresc sa stiu daca( la data inregistrarii in registrul comertului) titularul unei intreprinderi individuale isi pierde dreptul de a mai primi de la stat indemnizatia pentru cresterea copilului.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 20:16, 14 Ianuarie 2010
Nu, titularul a orice forma de comerciant doriti dvs "pierde" dreptul la indemnizatie crestere copil din momentul in care realizeaza venituri profesionale:
Art 12 (2) Plata indemnizaţiei prevăzute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspendă începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare. (OUG 148/2005)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din conventii civle reglementate de codul civil Alina V Alina V Buna ziua ad dori sa va intreb daca o persoana (mamica) care se afla in concediu de ingrijire copil si primeste indemnizatia de la stat de 600 ron poate avea ... (vezi toată discuția)
Dreptul la munca carmen_lungu21 carmen_lungu21 ma aflu in concediu de crestere si ingrijire copil si beneficiez de indemnizatie dar in urma diminuarii cu 15%nu prea mai fac fata cheltuielilor As putea sa ... (vezi toată discuția)
Realizare alte venituri in concediu de crestere copil, 2 ani stefi_gv stefi_gv daca ma aflu in concediul pentru cresterea copilului, copilul are 1,5 ani, am dreptul legal de a realiza alte venituri decat indemnizatia pt crestere copil din ... (vezi toată discuția)