avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua. Ambii parinti avem cetatenie dubla, romana ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua. Ambii parinti avem cetatenie dubla, romana si canadiana. ...

Buna ziua. Ambii parinti avem cetatenie dubla, romana si canadiana. Copilul e nascut in Canada, are 16 ani si am vrea sa stim cum putem sa ii inregistram cetatenia pentru a obtine pasportul romanesc. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 23:18, 8 Aprilie 2022
Copilul este cetățean român prin naștere, dar este necesar să transcrieti certificatul de naștere în registrele de stare civilă românești.
Depunerea actelor se face la locul de domiciliu al părinților, dacă mai aveți domiciliul legal în țară, sau la ultimul loc de domiciliu avut în România.
După obținerea certificatului de naștere, deoarece minorul are deja 16 ani, puteți să depuneți actele pentru carte de identitate sau, după caz, pașaport de cetățean român cu domiciliul în străinătate.
Pentru procedura de transcriere vă recomand să verificați site-ul Serviciului de Stare Civilă unde urmează să depuneți actele.
Puteti solicita inscrierea certificatului de nastere si pasaportul CRDS la ambasada/consulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere, duplicat scalin scalin Locuiesc in Canada de mai bine de 12 ani de zile. De curind am descoperit ca nu mai imi gasesc Certificatul de Nastere, eliberat la Constanta. Mai am printre ... (vezi toată discuția)
Repatrierea unui cetatean roman const_be const_be Un basarabean a depus juramantul de credinta si a obtinut un certificat care-i atesta cetatenia romana, cu mentinerea domiciliului in strainatate( R. Moldova). ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in sua implinit 14, acte necesare pt inscriere certificat nastere in ro michelle66 michelle66 Buna Ziua, Copilul meu este nascut in SUA, a implinit deja 14 ani, eu am dubla cetatenie. Vreau sa inregistrez certificatul de nastere in Romania pentru ca ... (vezi toată discuția)