avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Propietarului la care stau in chirie i se percepe de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Propietarului la care stau in chirie i se percepe de catre banca ...

Propietarului la care stau in chirie i se percepe de catre banca la care are contul si in care fac plata chiriei lunare o taxa de "x" lei la fiecare tranzactie. Cine trebuie sa suporte aceasta taxa? Propietarul sau eu?
Cel mai recent răspuns: Danidani06 , utilizator 07:42, 18 Martie 2022
Nici unul, nici celalalt, banca unde are contul asociatia de proprietari cere celui care are contul acea suma, care este prevazuta prin contract, la incasare. Nu va cere banca respectiva nici dvs., platitor, nici proprietarului, ci acelui care are contract.

Articolul 142
Beneficiarul plății suportă prețul perceput de prestatorul său de servicii de plată, iar plătitorul suportă prețul perceput de prestatorul său de servicii de plată atunci când operațiunile de plată sunt efectuate în interiorul Uniunii Europene sau al Spațiului Economic European și atât prestatorul de servicii de plată al plătitorului, cât și cel al beneficiarului plății sau prestatorul de servicii de plată unic din cadrul operațiunii de plată se află pe teritoriul acesteia/acestuia.
Articolul 144
Se interzice beneficiarului plății să solicite plătitorului un preț suplimentar sau orice fel de comisioane pentru utilizarea unui anumit instrument de plată.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2022
latka, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
cred ca e vorba de contul proprietarului in care chiriasul plateste chiria
comisionul trebuie suportat de catre proprietar......oricum e ceva in jurul sumei de 5 ron/tranzactie
nu e problema chiriasului, ce tip de cont are proprietarul si ce comisioane i se impun acestuia la incasari(proprietarul sa-si deschida un cont la o banca fara comisioane......oferta e mare pe piata si are de unde alege)
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2022
hob, utilizator
Da, aveti dreptate, am citit cam "repede", oricum principiul e acelasi, conform legii 209/2019.
Multumesc frumos

latka a scris:

Da, aveti dreptate, am citit cam "repede", oricum principiul e acelasi, conform legii 209/2019.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cum pot introduce in lista de plata cheltuiala cu ... carmen06! carmen06! Buna ziua, cum pot introduce in lista de plata cheltuiala cu comisionul bancar de 15 lei /luna, pe cpi sau pe apartamente?multumesc! (vezi toată discuția)
De cand cu starea de urgenta (martie) administratorul, care incaseaza ... Lucian_Stroe Lucian_Stroe De cand cu starea de urgenta (martie) administratorul, care incaseaza si intretinerea, s-a speriat si a sistat pentru o perioada incasarile si a afisat datele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! vreau sa stiu daca e normal ca presedinta si administratora ... gabriela1978 gabriela1978 Buna ziua! Vreau sa stiu daca e normal ca presedinta si administratora sa modifice programul de inacasare a banilor pt intretinere,fara acordul ... (vezi toată discuția)